ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - Ιδρυτική Διακήρυξη

Ιδρύεται Ένωση Ελλήνων Πολιτών

Οι στόχοι της Ένωσης Ελλήνων Πολιτών μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την ελεύθερη έκφραση γνώμης, την συνεργασία με συναφείς ευρωπαϊκές οργανώσεις, την προαγωγή της μελέτης και έρευνας του ισχύοντος συστήματος κοινωνικής ασφάλειας, την παροχή έγκυρης πληροφόρησης, την συστηματική επικοινωνία μεταξύ των μελών της, την προαγωγή της συνεργασίας της Ελλάδας με τρίτες χώρες κ.α. 

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΣΚΟΠΟΣ
Η Ενωση διέπεται από τις αρχές και διαδικασίες που καθιερώνονται στο παρόν Καταστατικό και στον εμπεριεχόμενο σε αυτό Κανονισμό Λειτουργίας, η δράση δε και η λειτουργία της θεμελιώνονται στην κοινή βούληση και στη κοινωνική συνείδηση των μελών της.

Οι βασικές αρχές της Ενωσης είναι:
1.Ανεξαρτησία από πολιτικούς, κυβερνητικούς και συνδικαλιστικούς φορείς.
2.Ελεύθερη συμμετοχή προσώπων (νομικών ή φυσικών ή ενώσεων χωρίς νομική προσωπικότητα) χωρίς κοινωνικές ή άλλες διακρίσεις,
3.Έγκυρη πληροφόρηση, επιστημονική γνώση και....
τεκμηρίωση των ζητημάτων που άπτονται των σκοπών της,
4.Δημοκρατικότητα στις εκφραζόμενες θέσεις της, αντικειμενικότητα και πολυφωνία στις απόψεις και προτάσεις της,
5.Αγαστή συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, εθνικούς, αλλοδαπούς και διεθνείς.

Σκοποί της Ενωσης είναι:

1. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης από τα μέλη της, η ενθάρρυνση της πολυφωνίας και η ανάπτυξη δημοκρατικού και εποικοδομητικού διαλόγου ανάμεσα στους απλούς πολίτες και στους κοινωνικούς, κρατικούς και συνδικαλιστικούς φορείς αλλά και την επιστημονική κοινότητα.
2. Η συνεργασία με συναφείς εθνικές, αλλοδαπές, ιδίως ευρωπαϊκές, οργανώσεις, με τον ευρωπαίο πολίτη που έχει τους ίδιους προβληματισμούς.
3. Η προαγωγή της μελέτης και έρευνας του ισχύοντος συστήματος κοινωνικής ασφάλειας (κοινωνικής ασφάλισης, δημοσίων υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας), των άλλων κοινωνικών δικαιωμάτων και των θεσμών του κοινωνικού κράτους.
4. Η παροχή έγκυρης πληροφόρησης και η εκπόνηση ολοκληρωμένων επιστημονικών μελετών σε όλο το φάσμα της Κοινωνικής Προστασίας, η υποστήριξη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για την προάσπιση και προαγωγή των κοινωνικών δικαιωμάτων, η διεξαγωγή συγκεκριμένων επιστημονικών ερευνών και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων τους ενώπιον των αρμοδίων φορέων, η παροχή επιστημονικών συμβουλών για τις σχετικές διαδικασίες ενώπιον των εθνικών οργάνων, των κοινοτικών και διεθνών οργανισμών.
5. Η συστηματική επικοινωνία μεταξύ των μελών της για τη διαμόρφωση θέσεων επί θεμάτων που αφορούν τα κοινωνικά δικαιώματα και την κοινωνική πολιτική και ειδικότερα την Κοινωνική Ασφάλιση, την προστασία της υγείας και την κοινωνική πρόνοια, η διατύπωση προτάσεων προς τους εκάστοτε αρμόδιους φορείς, η εκπροσώπηση των μελών της Ενωσης στους αρμοδίους διοικητικούς και μη φορείς, αρχές και οργανισμούς σε σχέση με τα κοινού ενδιαφέροντος θέματα.
6. Η προαγωγή της συνεργασίας της Ελλάδας με τρίτες χώρες και διεθνείς οργανισμούς για τη βελτίωση διεθνώς του επιπέδου προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων.
7. Η ενωση επιδιώκει τη συναίνεση των μελών και συνεργατών της για την υποστήριξη των θέσεών της, για τη διαχείριση των υποθέσεών της και δεσμεύεται να λαμβάνει υπ’ όψιν τις απόψεις των μελών και συνεργατών της.
8.Η ανάληψη και η εκτέλεση ερευνητικών, εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών προγραμμάτων και μελετών που επιχορηγούνται από το Δημόσιο ή άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς οργανισμούς ή την Ε.Ε. ή άλλους διεθνείς οργανισμούς ή άλλα κράτη σχετικά με τα κοινωνικά δικαιώματα.
9. Παρεμβάσεις σε πολιτικό επίπεδο στα τεκταινόμενα της χώρας μας με δελτία τύπου - προσφυγές - καταγγελίες και κάθε άλλη απαραίτητη ενέργεια προς το συμφέρον των πολιτών της χώρας
10.Στήριξη συλλόγων - φορέων κτλ. οι οποίοι θα έχουν ως μοναδικό στόχο το συμφέρον της Ελλάδος και των πολιτών της

Οι ανωτέρω σκοποί της Ενωσης μπορούν να επιδιωχθούν ιδίως με τους εξής τρόπους:

1. Διοργάνωση επιστημονικών ή επαγγελματικών συναντήσεων, διαλέξεων, ημερίδων, σεμιναρίων, συμποσίων, συνεδρίων και άλλων επιστημονικών εκδηλώσεων.
2. Ανάληψη προγραμμάτων και έργων με αντικείμενο ιδίως την προστασία και προαγωγή των θεμελιωδών δικαιωμάτων, προεχόντων δε των κοινωνικών δικαιωμάτων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Η ενωση μπορεί να αναλαμβάνει ή να συμμετέχει, σε συνεργασία με άλλους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, στα ανωτέρω προγράμματα που προκηρύσσονται από ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, περιλαμβανομένων των Διεθνών Οργανισμών. Τα προγράμματα αυτά μπορεί να αφορούν, άμεσα ή έμμεσα, την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων, την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, τεχνογνωσίας και επιστημονικής υποστήριξης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
3. Συμμετοχή σε πλατφόρμες συνεργασίας με άλλους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, εγγραφή στα οικεία μητρώα που τηρούνται από δημόσιου φορείς και ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη κοινών δράσεων και συνεργασιών μεταξύ των φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών.
4. Σύναψη συμβάσεων έργου με νομικά ή φυσικά πρόσωπα, για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει στο πλαίσιο προγραμμάτων ή άλλων έργων και, γενικότερα, για την προαγωγή των σκοπών της.
5. Λειτουργία ιστοσελίδας/ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, με σκοπό την αποτελεσματικότερη επικοινωνία της Εταιρίας με τους πολίτες, την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων και την εν γένει προώθηση των σκοπών της.
 6. Πραγματοποίηση δημοσιεύσεων και εκδόσεων.
7. Πρόσκληση Ελλήνων και ξένων αναγνωρισμένων επιστημόνων, κοινωνικών οργανισμών και μη κυβερνητικών ενώσεων.
8. Μελέτη ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν τα κοινωνικά δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος.
9. Συγκρότηση ομάδων εργασίας, ερευνητικών ομάδων και επιτροπών είτε κατά επιστημονικούς τομείς, είτε σε συγκεκριμένα θέματα και προγράμματα.
10. Προαγωγή της επιστημονικής έρευνας σε τομείς που σχετίζονται ιδίως με την κοινωνική πολιτική.
11. Τακτική ενημέρωση των μελών της για θέματα που αφορούν, άμεσα ή έμμεσα στις εξελίξεις και στα εν γένει ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά τους δικαιώματα
12. Εκπροσώπηση των μελών και συνεργατών της στις ελληνικές, αλλοδαπές ή διεθνείς αρχές και στους ελληνικούς, αλλοδαπούς ή διεθνείς οργανισμούς.
13. Ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των μελών και συνεργατών της και των ανάλογων ή συγγενών ελληνικών, αλλοδαπών ή διεθνών ενώσεων ή οργανισμών.
14. Συνεργασία με αντίστοιχους οργανισμούς, εταιρίες και ενώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την ανάπτυξη κοινών δραστηριοτήτων, την ανταλλαγή ιδεών, αλλά και μελετών και ερευνών σε θέματα που αφορούν τους σκοπούς της Ενωσης.
Προβολή των θέσεων, απόψεων, προβληματισμών των μελών και συνεργατών της και επιδίωξη συμμετοχής της Ενωσης σε προπαρασκευαστικές εργασίες σχετικά με την κατάρτιση νομοθετικών ή κανονιστικών κειμένων, που σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα, με τα ζητήματα που άπτονται των σκοπών της.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2353Ο23440
Κ. Στέλιος Χαραλαμπίδης Ωρες Απο 09:00 - 14.30
Και Απο 18:00 - 24:00
Σε κάθε άλλη περίπτωση καλέστε στο: 6988261286

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου