Ολέθριες οι κραυγές και τα ψευδοδιλλήματα του ΠΑΣΟΚ!

Δημοσίευση: 28 Οκτωβρίου,2010
> Ολέθριες οι «κραυγές» και τα ψευδοδιλλήματα Παπανδρέου!
> «Βλακώδης» ή «δόλια» η ακολουθουμένη πολιτική

Καθώς η χώρα διολισθαίνει ολοένα και περισσότερο στη κρίση - φτώχεια, ανεργία, ύφεση, πληθωρισμός, κλείσιμο επιχειρήσεων κλπ – λόγω της αδιέξοδης εισπρακτικής
 πολιτικής της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, πολιτικής που επιβάλλεται από το ΔΝΤ σε εφαρμογή του απεχθούς Μνημονίου.

Ο έλληνας πρωθυπουργός διακατεχόμενος από φόβο, αγωνία, πανικό και μια στείρα εμμονή σε μια κατά κοινή ομολογία εθνικά επιζήμια πολιτική αποδόμησης κοινωνίας, θεσμών και κράτους στο όνομα της «κρίσης» και ενός νεφελώδους παλαιομοδίτικου εκσυγχρονιστικού μοντέλου επιστρατεύει παλαιοκομματικού τύπου εκβιασμούς και ψευδοδιλλήματα.

Νομίζει ο αφελής ότι με ένα όποιο προβάδισμα στις εκλογές θα διατηρήσει τους εσωκομματικούς συσχετισμούς, θα απάντηση στα εγχώρια οικονομικά κέντρα που απαιτούν αλλαγή πολιτικής και κύρια θα ενισχύσει την αμερικανόπνευστη επιλογή του ΔΝΤ, γενικότερα θα νομιμοποιήσει τις αυθαιρεσίες, την αντιδημοκρατική, αντιλαϊκή και αντεθνική πολιτική του τελευταίου χρόνου διακυβέρνησης. Σχεδιασμοί όλοι που αγνοούν το λαϊκό παράγοντα, την οργή, τον θυμό του πολίτη.

Ολέθριες οι «κραυγές» και τα ψευδοδιλλήματα Παπανδρέου!

Η διακαναλική συνέντευξη Παπανδρέου στις 25 Οκτώβρη με το εκβιαστικό ψευδοδίλλημα «ψήφος στο ΠΑΣΟΚ ή προσφυγή σε πρόωρες εκλογές», σαν πολιτική πράξη έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και συνέπειες με τις προ του φετινού Απρίλη «κραυγές» του ΓΑΠ και της κυβέρνησής του. «Κραυγές» και «ψευδοδιλλήματα» που επιβάρυναν, διόγκωσαν και απέβησαν μοιραίες και ολέθριες, τότε και τώρα, για την χώρα, την οικονομία, την κοινωνία, αμαυρώνοντας την εικόνα της χώρας στην διεθνή κοινότητα και τις αγορές.
Δεν είναι τυχαίο ότι η διακαναλική πυροδότησε πλήθος αντιδράσεων και στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
- Την επομένη κιόλας ημέρα τα spreads εκτινάχτηκαν από τις 650 μονάδες βάσης προ διακαναλικής στις 850 (!) δύο μέρες μετά.
- Κατακόρυφη πτώση του γενικού δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
- Η Ευρωπαϊκή Ένωση διά στόματος του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν διέψευσε τις υποσχέσεις Παπανδρέου για την «μη επιβολή νέων μέτρων».
- Το ΔΝΤ διεμήνυσε ότι θα προβάλλει VETO στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
- Η ΤτΕ με την έκθεση Γιώργου Προβόπουλου σκιαγραφεί με μελανά σημεία την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και προτείνει νέα σκληρά μέτρα, «αδειάζοντας» στην ουσία τον πρωθυπουργό.
- Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας καταδίκασε τον ωμό εκβιασμό Παπανδρεόυ, και
- Ο ελληνικός λαός υποδέχτηκε αηδιασμένος και οργισμένος τα εκβιαστικά διλλήματα και τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού.
«Βλακώδης» ή «δόλια» η ακολουθουμένη πολιτική;

Ο Παπανδρέου και η κυβέρνηση των «γενιτσάρων» επιμένουν στη επιζήμια αδιέξοδη πολιτική που επιδιώκει την αφανισμό της Ελλάδας και όχι την διάσωσή της.

Η «βλακώδης» ή «δόλια» εμμονή τους σε μια κατά κοινή ομολογία αποτυχημένη πολιτική δεν προξενεί φθορά μόνον στο ΠΑΣΟΚ αλλά ανεπανόρθωτες ζημιές στη χώρα, παρά της περί του αντιθέτου «πατριωτικές» κορώνες Παπανδρέου.

Είθε ο ελληνικός λαός να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων την 7η και 14η Νοέμβρη, με υπευθυνότητα και ανεπηρέαστος από τα ψευδοδιλλήματα να δώσει στις κάλπες την πρέπουσα απάντηση ανοίγοντας το δρόμο σε μια άλλη ελληνοκεντρική διακυβέρνηση.

Ειδικότερα για τους συντρόφους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους και απευθύνονταν οι απειλές και τα ψευδοδιλλήματα Παπανδρέου, έχουν χρέος απέναντι στην πατρίδα, την κοινωνία, τις οικογένειες, τα παιδιά τους και με …. μοχλό τις αυτοδιοικητικές κάλπες να εξυγιάνουν εδώ και τώρα το κόμμα τους αναδεικνύοντας μια ελληνοκεντρική ηγεσία. Ηγεσία η οποία θα πορευτεί μαζί με τον ελληνικό λαό μακράν από τα κατ’ επανάληψη ψευδοδιλλήματα Παπανδρέου περί χρεοκοπίας, διαφθοράς, εκλογικής πρωτιάς κλπ.

Ας προτάξουμε τώρα το δημόσιο συμφέρον του κομματικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου