Βραβεύεται ο πρωθυπουργός για τις επιλογές του (!)

    Το βραβείο «Κβαντρίγκα» θα του απονείμει σήμερα, στην εορτάζουσα Γερμανία,  ο διοικητής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν    

Βραβεύεται για «το θάρρος του να αναλαμβάνει τις ευθύνες και τις συνέπειές τους» και τονίζεται ότι «η πολιτική της διαφάνειας που ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου αποτελεί υπόδειγμα και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Μπορεί στην Ελλάδα να μην είμαστε σίγουροι για τις επιλογές και αποφάσεις του πρωθυπουργού όσο αφορά τα μέτρα και το μνημόνιο αλλά στη Γερμανία θα του δώσουν μέχρι και βραβείο! Σήμερα το απόγευμα, στο Βερολίνο μετέβη ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος θα τιμηθεί με το βραβείο «Κβαντρίγκα/ Δύναμη για Αλήθεια», για «το θάρρος των αποφάσεών του για την αναδιάρθρωση της δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας και την αποτροπή πτώχευσης της χώρας».

Στη σχετική ανακοίνωση μάλιστα επισημαίνεται «το θάρρος του να αναλαμβάνει τις ευθύνες και τις συνέπειές τους» και τονίζεται ότι «η πολιτική της διαφάνειας που ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου αποτελεί υπόδειγμα και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Το παραπάνω μάλλον θα μοιάζει με ανέκδοτο για την αντιπολίτευση αλλά δεν φαίνεται να ... γελάει πολύ και ο διοικητής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν που θα του απονείμει το βραβείο.

Βέβαια οι Γερμανοί δεν το έχουν κρύψει… Ποιο; Μα τη συμπάθειά τους στον κ.Παπανδρέου όταν θυμίζουμε μεγάλη εφημερίδα της χώρας τον είχε εξώφυλλο με τίτλο «Ο άνθρωπος μας στην Ελλάδα»…

Ενημερωτικά, τα βραβεία «Κβαντρίγκα» απονέμονται τα τελευταία οχτώ χρόνια στην επέτειο ενοποίησης της Γερμανίας. Στους μέχρι τώρα βραβευθέντες περιλαμβάνονται οι Χέλμουτ Κολ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, Μανουέλ Μπαρόζο, Σίμον Πέρες, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου