ΖΑΜΑΝ: "... πρόοδος σε Υφαλοκρηπίδα, Εναέριο χώρο και Χωρικά ύδατα..." !

> Μέχρι το τέλος του έτους προβλέπει "λύση" των ελληνο-τουρκικών διαφορών !
> Μεθοδεύεται η "συνεκμετάλλευση" του Αιγαίου!
> Τι γνωρίζει η τουρκική ΖΑΜΑΝ και ... αγνοεί ο ελληνικός λαός ;

Μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει αποτέλεσμα σε κάποια ζητήματα αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα “Ζαμάν”
, επικαλούμενη "διπλωματικές πηγές".
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι "τους τελευταίους μήνες σημειώνεται πρόοδος στις διερευνητικές επαφές, όπου εξετάζονται θέματα, όπως η υφαλοκρηπίδα, ο εναέριος χώρος και τα χωρικά ύδατα.

Είναι άξια προσοχής η μείωση των αναφορών των ελληνικών ΜΜΕ και των παραπόνων των Ελλήνων πολιτικών σχετικά με το Αιγαίο. Παρ' ότι η Αθήνα χρησιμοποιεί συγκρατημένη γλώσσα, διπλωματικές πηγές υπογραμμίζουν ότι μέχρι το τέλος του έτους, θα σημειωθεί πρόοδος σε κάποια ζητήματα αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα.

Η δήλωση του Ερντογάν ότι ενοχλείται από τις πτήσεις πάνω από τα νησιά, βρήκε θετική ανταπόκριση στην Αθήνα. Η συμφωνία που θα επέλθει με την επίλυση του προβλήματος του Αιγαίου, μπορεί να επιφέρει την αξιοποίηση του πλούτου του Αιγαίου σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, μιας θάλασσας όπου η Τουρκία και η Ελλάδα επιθυμούν να δουν ως περιοχή ειρήνης και φιλίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου