Kαπα Research: Aπογοήτευση από την κυβερνητική πολιτική!

Η απογοήτευση της κοινής γνώμης από την κυβερνητική πολιτική καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Kαπα Research που διενεργήθηκε τέσσερις εβδομάδες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές για λογαριασμό της εφημερίδας Το Βήμα.

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα του γκάλοπ, την κυβερνητική φθορά δεν καταφέρνει να καρπωθεί η ΝΔ, που παραμένει σε χαμηλά ποσοστά.

Παρά τους πρώτους επαίνους που εισπράττει η κυβέρνηση από το εξωτερικό, τα ποσοστά δημοτικότητάς της εμφανίζονται χαμηλότερα σε σύγκριση με αυτά που κατέγραφε σε αντίστοιχη δημοσκόπηση τον περασμένο Απρίλιο.

Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης δηλώνει λιγότερο ικανοποιημένη από το έργο της κυβέρνησης και λιγότερο αισιόδοξη ότι η χώρα θα καταφέρει να αποφύγει την πτώχευση.

Την αύξηση της κυβερνητικής φθοράς δεν καρπώνεται η αξιωματική αντιπολίτευση, που παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά. Ενδεικτικό είναι ότι μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι πολίτες εξακολουθούν να εμπιστεύονται περισσότερο την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, το 51,5% δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης, ενώ το 45,2% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τους χειρισμούς του πρωθυπουργού.

Κατακόρυφη αύξηση καταγράφει το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν ότι η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει το μνημόνιο και τον μηχανισμό στήριξης (65,6%).

Σε ερώτηση εάν τα πράγματα θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα εάν η ΝΔ είχε κερδίσει της εκλογές του 2009, η πλειοψηφία (44,9%) απαντά χειρότερα.

Όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στην Περιφέρεια Αττικής, ο υποψήφιος της ΝΔ Β.Κικίλιας καταγράφει «χαμηλή πτήση» (12,1%), ενώ ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γ.Σγουρός (20,1%) αναμένεται να δώσει σκληρή μάχη -ειδικά σε β' γύρο- με τον Γ.Δημαρά (17,9%).
Ακολουθούν, ο Αδ.Γεωργιάδης (9%), ο Θ.Παφίλης (8,1%), ο Αλ.Μητρόπουλος (7,9%), ο Γρ.Ψαριανός (3,5%) και ο Αλ.Αλαβάνος (3,1%). Κανέναν απαντά το 15,7% των ερωτηθέντων.

Σε β' γύρο, μεταξύ Γ.Σγουρού και Β.Κικίλια, οι ερωτηθέντες προτιμούν τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 42,2% (έναντι 21,7% για τον υποψήφιο της ΝΔ), ενώ μεταξύ Γ.Σγουρού και Γ.Δημαρά, οι ερωτηθέντες προτιμούν τον ανεξάρτητο υποψήφιο με ποσοστό 45,2% (έναντι 28,9% για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ).

Στο Δήμο Αθηναίων, ο Ν.Κακλαμάνης συγκεντρώνει 38,5% και ο Γ.Καμίνης το 26,3%. Στο Δήμο Πειραιά, ο Γ.Μίχας συγκεντρώνει 40,5%, ο Π.Μαντούβαλος 16,2% και ο Β.Μιχαλολιάκος 15,9%. Στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ο Κ.Γκιουλέκας συγκεντρώνει 30,9% και ο Γ.Μπουτάρης 29%. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Π.Ψωμιάδης συγκεντρώνει 35,9% και ο Μ.Μπόλαρης 26,6%.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου