«Ες αύριον τα σπουδαία»

Και ενώ ο ελληνικός λαός παρακολουθεί στις οθόνες της αποβλάκωσης, τους …. αστέρες της διαπλεκόμενης δημοσιογραφίας μαζί και τους ταγούς της πολιτικής να ερίζουν για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, παρασκηνιακά εξυφαίνεται το νέο πακέτο οικονομικών μέτρων και μεθοδεύεται ο τρόπος επιβολής του.
Τα νέα αυτά σκληρά αντιλαϊκά εισπρακτικά μέτρα θα δρομολογηθούν από την Δευτέρα 15 Νοέμβρη και θα έχουν στόχο την είσπραξη 2 δις ευρώ κατά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ή 4 δις ευρώ σύμφωνα με απαιτήσεις της τρόικας. Η εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου έχει σαν προϋπόθεση την εφαρμογή αυτών των μέτρων τα οποία βρίσκονται στα συρτάρια της κυβέρνησης και θα τεθούν σε άμεση εφαρμογή την επαύριο των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δηκώσεις Jean-Claude Juncker

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Jean-Claude Juncker, πρόεδρος του Eurogroup, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ άλλων επεσήμανε την ύφεση της ελληνικής οικονομίας για το 2010 και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση επιβάλλεται να λάβει πρόσθετα μέτρα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, ενώ παράλληλα θα πρέπει να επιμείνει στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Έκθεση Morgan Stanley

Την εκτίμηση του εξάλλου ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο άρμα της τρόικας, ΔΝΤ-ΕΕ-ΕκΤ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του προβλεπομένου από το μνημόνιο (δηλ. επιμήκυνση μνημονίου!), εκφράζει σε έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας την Δευτέρα ο χρηματοοικονομικός οίκος Morgan Stanley.
Μεταξύ άλλων η έκθεση χαρακτηρίζει την εξέλιξη (!) αυτή ως θετική για τους πιστωτές της χώρας, καθώς μειώνει τον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης διασφαλίζοντας ότι το χρέος θα αποπληρωθεί και αποτρέπει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας μιας χώρας-μέλους της Ευρωζώνης.

Πρέπει εδώ να επισημανθεί ότι και οι δυο αυτές παρεμβάσεις έγιναν την Δευτέρα, 8 Νοέμβρη 2010, την επαύριο δηλαδή καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Αδύναμες μειοψηφίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!

Και ενώ όλα αυτά τα μείζονος σημασίας θέματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας εξελίσσονται σε Ελλάδα και εξωτερικό, ζητήματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με λαϊκή συναίνεση και πολιτική συνεννόηση, γινόμαστε μάρτυρες μιας παράλογης πολιτικής αλαζονείας και θρασύτητας όπου μια κυβερνητική μειοψηφία, σύμφωνα με τις εκλογές της Κυριακής, ετσιθελικά και ανεύθυνα συνεχίζει να διαχειρίζεται κρίσιμα για την ελληνική κοινωνία και οικονομία ζητήματα τα οποία υποθηκεύουν την χώρα και φαλκιδεύουν την εθνική ανεξαρτησία.

Εδώ θα επιστρέψω στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του το δίλλημα που ο ίδιος έβαλε στον ελληνικό λαό στην διακαναλική από το Μαξίμου:

«Κε Παπανδρέου χρειάζεστε μια καθαρή πλειοψηφία προκειμένου να συνεχίσετε το μνημονιακό σας κατήφορο, και εφόσον κε πρωθυπουργέ στερείστε αυτής της πλειοψηφίας πρέπει να προχωρήσετε άμεσα σε δημοψήφισμα για το Μνημόνιο  ώστε να αποφανθεί γι' αυτό ο ελληνικός λαός η αποχωρήστε από την εξουσία γιατί δεν σας νομιμοποιεί η ισχνή πλειοψηφία που έχετε να διαχειρίζεστε τις τύχες των ελλήνων πολιτών και την πορεία αυτής της χώρας»
Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της μπορεί να διατήρησε την δύναμή της στο εκλογικό σώμα αλλά το ποσοστό αυτό είναι το ιστορικά χαμηλότερο  γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με τις αδιαφανείς θέσεις της για το μνημόνιο το οποίο  … αποδέχεται κριτικά(!), περιορίζεται μόνο σε ψηφοθηρικούς φραστικούς αναθεματισμούς και εξαγγελίες …. άλλων μειγμάτων οικονομικής  πολιτικής(!)

Η Λαϊκή αντίδραση

Στην μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές Ελλάδα τίποτα δεν θα θυμίζει το χθες, οι λαϊκές αντιδράσεις θα κλιμακωθούν, η αγανάκτηση, ο θυμός και η οργή των αδύναμων κοινωνικών ομάδων που το τελευταίο οκτάμηνο δέχτηκαν την ανελέητη και αλαζονική επιδρομή των γενίτσαρων της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εν ονόματι του μνημονίου θα δημιουργήσουν ένα αυθόρμητο βίαιο κίνημα ανυπακοής που θα σηματοδοτήσει και την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Κύρια το ΚΚΕ, αλλά και όλο το αριστερό μπλοκ μαζί με τις πατριωτικέ δυνάμεις, καλούνται να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο και μακριά από ιδεολογικά διλλήματα, κομματικές περιχαρακώσεις και αρχηγίστικες αντιπαραθέσεις πρέπει να χτίσουν ένα πλατύ αντιμνημονιακό μέτωπο σε εθνικοαπελευθερωτική βάση για την ανατροπή της οικονομικής δικτατορίας του ΔΝΤ, των χρηματοπιστωτικών λόμπυ και της δωσίλογης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Καταξιωμένες προσωπικότητες, της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, του ευρύτερου προοδευτικού και πατριωτικού χώρου θα πρέπει να αναλάβουν στο εγγύς μέλλον πρωτοβουλίες για την υλοποίηση αυτού του ιερού στόχου, για την σωτηρία της Ελλάδας.

Δια ταύτα, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δεν νομιμοποιούνται τυπικά και ουσιαστικά να διαχειριστούν αυτό το καίριας σημασίας εθνικό θέμα όπως είναι στην παρούσα συγκυρία η εθνική μας οικονομία και ακόμα στερούνται της απαραίτητης βούλησης να συμβάλουν στην άμβλυνση της αναμενόμενης κλιμάκωσης των λαϊκών αντιδράσεων.
Πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός θα κλιθεί στο πεζοδρόμιο και στην κάλπη προκειμένου να δώσει διέξοδο στην αδιέξοδη πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου