Στο στόχαστρο της "μαύρης διεθνούς" και η Πορτογαλία

κράτη-στόχοι!
του Σπύρου Γκανή
Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ... επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας για τους στόχους της παγκόσμιας μαφίας των κερδοσκόπων, της μαύρης διεθνούς του τρόμου, του καπιταλισμού της καταστροφής. Στόχοι τέτοιοι που αποσκοπούν στην υποδούλωση του ευρωπαϊκού νότου σε πρώτη φάση,
ολάκερης της ευρωπαϊκής ηπείρου στη συνέχεια, στα πέραν του ατλαντικού υπερσυντηρητικά νεοφιλελεύθερα χρηματοπιστωτικά λόμπυ.

Οι διεθνής αυτή μαφία μέσω του οργάνου της, Financial Times Deutschland, «αποκαλύπτει», σέρνοντας ουσιαστικά τον χορό, τις πιέσεις που ασκούν ΕΕ και ΕκΤ στην Πορτογαλία για την ένταξή της στον μηχανισμό στήριξης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξιωματούχοι από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσπαθούν ήδη να πείσουν την κυβέρνηση της Λισσαβόνας να ακολουθήσει τον δρόμο της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, αναζητώντας βοήθεια ύψους 750 δισ. ευρώ από το μηχανισμό διάσωσης.
Οι Financial Times επικαλούνται πηγές που δεν κατονομάζουν, του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Χαρακτηριστικό είναι πως σήμερα στην Πορτογαλία διεξάγεται η τελική ψήφιση του προϋπολογισμού του 2011, που περιλαμβάνει και μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος.

Το κόστος δανεισμού για τις πιο χρεωμένες χώρες της ευρωζώνης αυξάνεται καθώς μετά την προσφυγή και της Ιρλανδίας στο μηχανισμό, υπάρχουν έντονες ανησυχίες ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία σήμερα, Ισπανία, Ιταλία κ.α. στο εγγύς μέλλον.

Όπως έχει επισημανθεί από εδώ η μαύρη χρηματοπιστωτική διεθνής στοχεύει στις μυθικές αποδόσεις που θα εξασφαλίσει από την κερδοσκοπία επί των 2,5 τρις ευρώ, τόσα υπολογίζοουν οι  κερδοσκόποι τα έντοκα χρέη των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου