Blogs, η εναλλακτική πληροφόρηση!

Δημοσίευση: 1 Νοέμβρη, 2010
> Η αντιμνημονιακή θεματολογία πρέπει να κρατηθεί ψηλά στην επικαιρότητα
> Επόμενο στάδιο η στέρηση της ελευθερίας έκφρασης.
Το ξέρω ότι οι συνεχείς αναφορές μας, οι προβληματισμοί μας και η αρθρογραφία μας τους τελευταίους τουλάχιστον οκτώ, μετάΔΝΤ, μήνες γύρω από την κρίση και τις συνέπειες του απεχθούς μνημονίου έχει γίνει πλέον βαρετό.

Με δεδομένη όμως την υποταγή των συστημικών ΜΜΕ και των … παπαγάλων τα οποία προβάλλουν, προωθούν και αναπαραγάγουν καθημερινά τις κυβερνητικές θέσεις για την "αναγκαιότητα" επιβολής και παραμονής της χώρας στα δεσμά του ΔΝΤ, φρονώ ότι η κριτική αντιμνημονιακή θεματολογία επιβάλλεται και πρέπει να κρατηθεί ψηλά στην επικαιρότητα συμβάλλοντας έστω και στο ελάχιστο στην ανατροπή αυτού του καθεστώτος δουλείας.
Είναι παρήγορο και πρέπει να επαινεθεί το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων bloggers έχουν στρατευτεί στην εθνική αυτή προσπάθεια για την ανεξαρτησία της χώρας από τους εισβολείς και την κατοχική κυβέρνηση.
Μια πρόχειρη προσέγγιση που έκανα στο θέμα αυτό διαπίστωσα με ικανοποίηση ότι εκατοντάδες ελληνικά ιστολογία μέσα από εκατοντάδες χιλιάδες αναρτήσεις κράτησαν και συνεχίζουν να κρατούν το θέμα αυτό ψηλά στην επικαιρότητα και εδώ πρέπει να πούμε ότι είναι απογοητευτικά μεγάλο το ποσοστό των νοικοκυριών που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, χαλιναγωγούνται από τα συστημικά ΜΜΕ στερούμενοι αυτής της εναλλακτικής πληροφόρησης.
Με άσκηση υπεύθυνης κριτικής, με ρεαλιστικές προτάσεις, ιδέες και πρακτικές οι έλληνες bloggers ανοίγουν δρόμους στα αδιέξοδα του κυβερνητικού μονόδρομου αφοπλίζοντας τους κυβερνητικούς μονολόγους και τα στρατευμένα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ της διαπλοκής.

Τα blogs έχουν, και δίκαια, αναδειχτεί την περίοδο αυτή της διαπλοκής των ΜΜΕ με την κρατική εξουσία σε κύριο μέσον εναλλακτικής πληροφόρησης και σαν τέτοια θα πρέπει να δίνουν καθημερινά την μάχη για την εθνική ανεξαρτησία.

Συνταγματικές ελευθερίες

Ανεξάρτητα από την έκβαση των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 7 και 14 Νοέμβρη, ανεξάρτητα από τα όποια κυβερνητικά διλλήματα και εκβιασμούς, πιστεύω ότι τα blogs όσο υπάρχει ελευθερία έκφρασης θα συνεχίσουν να κρατούν ψηλά την σημαία για την ανεξαρτησία της χώρας, και λέω «όσο υπάρχει ελευθερία» γιατί το επόμενο βήμα της κατοχικής κυβέρνησης θα είναι η ολική κατάλυση του Συντάγματος.

Μετά την βίαιη ανατροπή και καταπάτηση των στοιχειωδών συνταγματικών δικαιωμάτων κοινωνικής προστασίας, στην εργασία, την σύνταξη, την αμοιβή, την περίθαλψη, την παιδεία σειρά έχει και η στέρηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της ελευθερίας.

Δεν μπορώ να μαντέψω την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος στις προσεχείς εκλογές, αλλά εάν αληθεύουν οι … διαρροές από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις των κομμάτων σύμφωνα με τις οποίες η αποχή υπερβαίνει το 40%, τότε προοιωνίζονται δυσάρεστες εξελίξεις για την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου