Κυβέρνηση συνασπισμού «βλέπει» ο Economist

Στην πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ελλάδα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών αναφέρεται άρθρο του Economist, όπου μάλιστα αναφέρεται το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού
 με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Οι αγορές ανησυχούν» αναφέρει το άρθρο του βρετανικού περιοδικού και συμπληρώνει: «όταν ο κ. Παπανδρέου διατύπωσε την απειλή του (για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες) οι αποδόσεις των ομολόγων εκτινάχθηκαν στα επίπεδα του Μαΐου».

«Εάν όντως διεξαχθούν εθνικές εκλογές, τότε το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι μία δυσκίνητη κυβέρνηση συνασπισμού» επισημαίνει ο Economist και συμπληρώνει: «το πρόγραμμα δημοσιονομικής λιτότητας πιθανότατα θα επιβραδυνθεί, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα αναβληθούν και η πιθανότητες της Ελλάδας να αποφύγει την χρεοκοπία θα είναι μικρότερες από ποτέ»

Το βρετανικό περιοδικό άλλωστε ήδη διαπιστώνει σημαντικές καθυστερήσεις στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. «Ακόμη και τώρα υπάρχουν ενδείξεις καθυστερήσεων στις μεταρρυθμίσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Σημαντικά νομοσχέδια έχουν καθυστερήσει, όπως η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων».

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται επίσης στο ότι «τα φορολογικά έσοδα υπολείπονται του στόχου καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν μόλις κατά 3,6% τους πρώτους 10 μήνες του έτους, έναντι στόχου στο 8,7%».
πηγή: Ant

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου