Αλέξης Τσίπρας: Εξοντώνει τους λαούς το ΔΝΤ

«Νεκροθάφτη» των δικαιωμάτων των εργαζομένων χαρακτήρισε τον Στρος Καν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «δεν νομιμοποιούμε τον ρόλο και την παρουσία του ταμείου στη χώρα μας».  
Ο κ. Τσίπρας και με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς παρουσίασε χθες τις προτάσεις του 3ου Συνεδρίου του ΚΕΑ για την οικονομική κρίση.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο ΣΥΝ δεν νομιμοποιεί την παρουσία του ΔΝΤ στην Ευρώπη, σημειώνοντας πως δεν «συμπεριφέρονται ως γιατροί», καθώς με τη συνταγή που ακολουθούν οδηγούν τους λαούς σε εξόντωση και χρεοκοπία. «Εμείς μιλάμε για αναγκαία επαναδιαπραγμάτευση του χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, θεωρώντας ότι «το κρίσιμο είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία να ορίσουμε ποιο κομμάτι του χρέους είναι νόμιμο και ποιο δεν είναι».

Σχετικά με το ευρωομόλογο ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα είναι «δώρον άδωρον» εάν πρώτα διαλυθούν οι εργασιακές σχέσεις και η κοινωνική ασφάλιση. Στο πεδίο της οικονομίας το KEA προτείνει μεταξύ άλλων: να αλλάξει ρόλο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και να διασφαλίζει πίστωση με χαμηλό επιτόκιο για τα κράτη-μέλη, να καθιερωθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας στο σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, να εκδοθούν ευρωομόλογα, να φορολογηθούν οι κερδοσκοπικές συναλλαγές, να ιδρυθούν ευρωπαϊκοί δημόσιοι οργανισμοί αξιολόγησης των οικονομιών, να καταργηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας και να αντικατασταθεί από ένα σύμφωνο αλληλεγγύης, απασχόλησης και αειφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου