Φυλασσόμενοι «δημοσία δαπάνη»!

ΤΟ έγκλημα περίσσεψε κι αυτοί επιμένουν. Τότε και σήμερα. Εκείνοι και οι τωρινοί. Οι «νεοφιλελεύθεροι» και οι «σοσιαλιστές. Και, βέβαια, έχουμε μπροστά μας την παλιά λίστα φυλασσόμενων και αγνοούμε τη σημερινή. Με αστυνομικούς που μας λείπουν απ’ τις γειτονιές και περισσεύουν για τη φύλαξη «προσωπικοτήτων».
Με τη βουτιά μας στα βαθιά της κοινωνικής ανισότητας, με στοιχεία κοινωνικού ρατσισμού. Δεν κάνουμε έρευνα είτε ρεπορτάζ, γι αυτό και τα (μερικά) ονόματα είναι ενδεικτικά, αλλά και… καταδεικτικά της αντίληψης και της νοοτροπίας μας. Κυβερνώντων που εμπνέονται και κυβερνωμένων που ανέχονται.

ΣΤΑΘΗΚΑΝ απέναντι στην ελληνική κοινωνία ξαφνιασμένη απ’ τα χτυπήματα και ανήμπορη να αντιδράσει, τη «σκανάρισαν» με μάτι ερευνητικό, σκέφθηκαν, συσκέφθηκαν και (συν)αποφάσισαν. Πώς δείχνουμε την… ευαρέσκειά μας σε ανθρώπους που τους «χρειαζόμαστε»; Επιλέγουμε «περιούσιους» κλάδους, σινάφια, «λειτουργούς» και επαγγέλματα, τους τσεκάρουμε και τους φυλάμε. Με προσωπικούς φρουρούς (μη μας πάθουν τίποτα), με χωροφύλακες - σκιά τους (μη μας λείψουν και είναι… αναντικατάστατοι), τους ρίχνουμε τριπλοσκοπιές στον ύπνο και στον ξύπνιο τους (μη φανεί πως δεν έχουμε χωροφύλακες για επώνυμους και τους έχουμε για ανώνυμους… ). Και ο λογαριασμός; Στο ταμείο - κι ας άδειασε. Και η ντροπή; Ποια… ντροπή; Και η ανοχή μας; Ποιος το’ πε πως και με δημοκρατία δεν μπορούν να σε δουλεύουν;

ΕΧΟΥΜΕ, λοιπόν και λέμε κι αν δεν είχαμε (την πρόκληση), δεν θα λέγαμε: Παναγιωταρέα (2 αστυνομικούς), Πρετεντέρης (2), Παναγιωτόπουλος (4), Αναστασιάδης Θ. (2), Λιάγκας (1), Στάη (1), Συρίγος (1), ΤΡΑΓΚΑΣ (4),  Γκαργκάνας (2), Αράπογλου Γ. (2), Σάλλας (1), Αγγελόπουλος (2), Αγγελοπούλου Γιάννα (5), Βαρδινογιάννηδες (6+2+1=9), Κόκαλης (2), Κοντομηνάς (1), Κυριακού (1), Κοπελούζος (1), Μπόμπολας (2), Κόκκινος (1), Λυκουρέζος (1), Ντέμης Νικολαΐδης (1), Πατέρας (2), Περατικός (2), Φασούλας (2), Βαλυράκης (3), Γεννηματά (1), Γκελεστάθης (2), Δροσογιάννης (1), χήρα Ζολώτα (1), ΛΙΑΝΗ (3), Μαλέσιος (1), ΝΤΟΡΑ (8), Νασιάκος (5), Παλαιοκρασάς (2) κ. ά.

ΠΑΛΙΟ το δείγμα, παλιά και η Ν.Δ. Με το ΠΑΣΟΚ, σήμερα; Δεν ξέρουμε-δεν μας το λένε. Γιατί; Γιατί η ενημέρωση είναι υπόθεση δημοσιογράφων και η παραπάνω λίστα διαλαμβάνει τέτοιους και, βέβαια, γιατί οι σημερινοί της Κυβέρνησης δεν γουστάρουν να πάρουν… κεφάλια. Αν λιγόστεψαν τους παραπάνω φυλασσόμενους «δημοσία δαπάνη» και τα «πεταμένα λεφτά», όφειλαν να μας το πουν.
πηγή: Ακτιβιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου