Συναινετικές διαδικασίες δρομολογεί η έλευση Ντομινίκ Στρος-Καν στην Αθήνα

του Σπύρου Γκανή
Η ΕΛΕΥΣΗ στην Αθήνα του κ. Ντομινίκ Στρος-Καν και του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ κ. Ολι Ρεν, οι οποίοι αναμένονται στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα και θα μιλήσουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο......
 ενώπιον ενός ακροατηρίου που θα αποτελείται τουλάχιστον από τους βουλευτές του ΠαΣοΚ, της ΝΔ, ΛΑΟΣ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Είμαι περίεργος να δω πια είναι τα ¨γιουσουφάκια¨ του ελληνικού κοινοβουλίου, ποιοι θα είναι αυτοί εκ των τριακοσίων που θα παραστούν στην πανηγυρική …. συνεδρίαση, για να ακούσουν και χειροκροτήσουν το «μεγάλο αφεντικό», τον … πολύ κ. Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος με την παρουσία και ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο νομιμοποιείται και αναγορεύεται σε θεσμικό πολιτειακό παράγοντα της Δημοκρατίας μας.
Θα μπορούσε η κυβέρνηση και ο ΓΑΠ, σεβόμενοι θεσμούς και πρωτόκολλα της ελληνικής δημοκρατίας να οργανώσουν τις όποιες «υποστηριχτικές φιέστες», με το όποιο ακροατήριο τους, σε κάποιον άλλο συνεδριακό χώρο.

Το ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑ.Ο.Σ., η Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη και η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντορούλας είναι πλέον βέβαιο ότι θα παραστούν στην φιέστα υποδοχής του αναδυόμενου πλανητάρχη της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.
Παρούσα θα είναι από ότι διαισθάνομαι και η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία ενδεδυμένη «συναινετικό» μανδύα θα προσπαθήσει να εξομαλύνει τις σχέσεις της ΝΔ με τα συστημικά κέντρα εξουσίας. Η παρουσία όμως του Αντώνη Σαμαρά κα της ΝΔ σε αυτή την συνεδρίαση  κατατάσσει και την αξιωματική αντιπολίτευση, στην συνείδηση του ελληνικού λαού, στο μπλοκ των φιλο-μνημονιακών δυνάμεων, παρά τα όποια φραστικά πυροτεχνήματα.

Τα δύο κόμματα της ριζοσπαστικής αριστεράς , ΚΚΕ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είναι σχεδόν βέβαιο ότι δια της απουσίας και της διαμαρτυρίας τους θα εκφράσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στο μνημόνιο και τους εκφραστές του, ενώ παράλληλα θα πρέπει να διοργανώσουν ένα κοινό μαζικό παναθηναϊκό συλλαλητήριο ενάντια στους «νεκροθάφτες» της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου