Ο τσάρος είχε υπογράψει από τον Αύγουστο το ξεχαρβάλωμα στις εργασιακές σχέσεις

Τα κακώς κείμενα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ήθελε να ανατρέψει η Λούκα Κατσέλη και γιʼ αυτό όταν έθεσε τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν προς την τρόικα για τα εργασιακά, συνάντησε την παρασκηνιακή και μεθοδευμένη αντίδραση του υπουργού οικονομικών που δεν ήθελε να εμφανιστούν όσα είχε υπογράψει με την τρόικα το περασμένο Αύγουστο στο επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Σύμφωνα με αυτό το κείμενο, η κυβέρνηση δια του αρμοδίου υπουργού τότε είχε αποδεχθεί την πλήρη ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις αφού η τρόικα απαιτούσε την πλήρη κατεδάφιση ακόμη και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας επιφέροντας καίριες αλλαγές που θυμίζουν εργασιακό μεσαίωνα.

Μέχρι και κατάργηση των κοινωνικών εταίρων είχε συμφωνηθεί! Όποιος ανατρέξει στο κείμενο του μνημονίου του περασμένου Αυγούστου, θα διαπιστώσει ότι φυσικά και δεν μοιάζει με το σημερινό στα εργασιακά, αφού στο προηγούμενο ερχόταν η συντέλεια του κόσμου των εργαζομένων. Γιʼ αυτό και η Λούκα Κατσέλη δέχθηκε τελευταία τη μίνι υπουργών και άλλων καθώς έβαλε «κόκκινες γραμμές» έστω και αυτές που μπορούσε μπας και περισώσει τίποτα.

Αντίθετα η τρόικα πίεζε και το πέτυχε τότε να επέλθει ο πλήρης μαρασμός στα εργασιακά προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από συνδικάτα, φορείς και εργαζόμενους. Ο υπουργός οικονομικών, δεν το παραδέχεται βεβαίως , αλλά υπάρχουν και τα γραπτά που δε αμφισβητούνται. Έτσι η κ. Κατσέλη πιάστηκε από μία λέξη μόνο: χωρίς αναίτιους περιορισμούς και ξήλωσε το πουλόβερ της τρόικας ράβοντας άλλο για τους εργαζόμενους.

Πάντως όπως παρατηρούσαν πολλοί υπουργοί, μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Παπακωνσταντίνου, επειδή κόντευε και η ώρα των κεντρικών τηλεοπτικών δελτίων έστελνε συνεχώς μηνύματα με το κινητό του τηλέφωνο. Άραγε ήθελε κάτι να τους υπενθυμίσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου