Κουβέλης: Διευκρινίσεις για τις συζητήσεις με τη Ντόρα

Φ. Κουβέλης
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ έδωσε ο Φώτης Κουβέλης για τις συζητήσεις με τη Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι , σχετικά με την συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλή, προκειμένου να συσταθεί νέα κοινοβουλευτική ομάδα από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

«Αυτό προϋποθέτει την συμμετοχή όλων των μέχρι σήμερα ανεξαρτήτων βουλευτών. Δηλαδή με άλλα λόγια πρέπει να συμμετέχει και ο κ. Δημαράς και η κα Σακοράφα και ο κ. Παπαχρήστος και ο κ. Οικονόμου και οι βουλευτές που ακολουθούν το κόμμα της κας Μπακογιάννη» εξήγησε ο κ. Κουβέλης.

«Αυτή η συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί στοιχείο μιας πολιτικής συλλογικότητας αλλά παρέχει την δυνατότητα αξιοποίησης ρυθμίσεων του κανονισμού της Βουλής» πρόσθεσε.

ΟΣΟΝ αφορά το ζήτημα πως θα εκφράζεται αυτή η συλλογικότητα από έναν πρόεδρο, ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι μπορεί να ορίζεται εκ περιτροπής σε μια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση να μπορεί να ομιλεί ο Χ ανεξάρτητος βουλευτής, σε μια άλλη ο Ψ κοκ.

ΕΡΩΤΗΘΕΙΣ αν έχουν συζητήσει το θέμα και με τους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς απάντησε αρνητικά και απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογικής και μόνο συνεργασίας. Δήλωσε όμως, με αφορμή και την παρουσία Δημαρά – Οικονόμου σε ομιλία του στις 20 Δεκεμβρίου: «μας ενδιαφέρει να έχουμε ένα δίαυλο πολιτικής επικοινωνίας με αυτό τον χώρο».
πηγή:  Madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου