Α. Σαμαράς: Δεν θα γίνουμε συνένοχοι- Αλλάξτε πολιτική τώρα

Καθρέφτη της αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ να διαχειριστεί την κρίση, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι το κυβερνών κόμμα πέρασε από «το όχι σε όλα στο ναι σε όλα όσα επιτάσσει το μνημόνιο».

Σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα την σημερινή κατάσταση της οικονομίας, ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό ρωτώντας: «ακούσατε εσείς ποτέ Πρωθυπουργό να… διαφημίζει τη διαφθορά στη χώρα του και μετά να απορεί γιατί ανεβαίνουν τα spreads;»

Κατηγόρησε επανειλημμένα την κυβέρνηση για ψέματα, αστοχίες και λανθασμένες προβλέψεις σχετικά με τα οικονομικά μεγέθη- «έπεσε έξω παντού» ήταν η ακριβής έκφραση, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ότι δεν διαπραγματεύτηκε «όπως άλλες χώρες» τους όρους του Μνημονίου.

Πρόβλεψε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει και να δανειστεί από τις αγορές «αν διατηρηθεί η σημερινή πολιτική» και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ανάκαμψη και ανάπτυξη, κάνοντας αναφορές σε σχετικές προτάσεις της ΝΔ.

«Με τις περικοπές δεν είμαστε αντίθετοι, αλλά θέλουμε στοχευμένες περικοπές είπε ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση «τιμωρεί το επιχειρείν» με την φορολογική της πολιτική. Ζήτησε από την κυβέρνηση να αλλάξει το φορολογικό σύστημα λέγοντας "και αν δεν το κάνετε εσείς, θα το κάνουμε σύντομα εμείς" και πρότεινε επανεκκίνηση της οικονομίας. Είπε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει μεμονωμένες αλλαγές αλλά δεν θα γίνει συνένοχος, ζητώντας από τον Γ. Παπανδρέου να αλλάξει πολτική τώρα!

Ιδιαίτερα σκληρός ήταν για την περικοπή των μισθών των χαμηλοσυνταξιούχων και των επιδομάτων των πολυτέκνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου