Μέρκελ: Η Ευρώπη συνιστά εγγύηση για την ειρήνη και την ελευθερία

Άγκελα Μέρκελ
Μια ισχυρή Ευρώπη είναι, σύμφωνα με την Άγκελα Μέρκελ, ο στόχος της Γερμανίας για το 2011. Στο πρωτοχρονιάτικο της μήνυμα η καγκελάριος τονίζει ότι η χώρα της έχει συναίσθηση των ευθυνών της.

Στο καθιερωμένο της πρωτοχρονιάτικο μήνυμά η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ υπογραμμίζει την ευθύνη της Γερμανίας για την ενωμένη Ευρώπη. Η Ευρώπη βρίσκεται αυτήν τη στιγμή εν μέσω μιας «σοβαρής δοκιμασίας», επισημαίνει η κα Μέρκελ στο μήνυμα της που θα μεταδοθεί σήμερα το απόγευμα από την τηλεόραση. Το ζητούμενο είναι η ενίσχυση του ευρώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ενδιαφέρον περιορίζεται μόνο στα χρήματα, διευκρινίζει η καγκελάριος, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη συνιστά εγγύηση για την ειρήνη και την ελευθερία.

«Εμείς οι Γερμανοί ανταποκρινόμαστε στις ευθύνες μας»

Η Γερμανία χρειάζεται την Ευρώπη και το ευρώ. Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα τονίζεται ότι η Γερμανία χρειάζεται την Ευρώπη και το κοινό νόμισμα για τη δική της ευημερία, αλλά και για να ανταποκριθεί στις μεγάλες παγκόσμιες υποχρεώσεις της. «Εμείς οι Γερμανοί ανταποκρινόμαστε στις ευθύνες μας, ακόμα και εάν αυτές είναι πολύ δύσκολες», διαβεβαιώνει η καγκελάριος.

Η Άγκελα Μέρκελ κάνει έναν θετικό απολογισμό για τη Γερμανία, η οποία, όπως αναφέρει, κατόρθωσε να αντιμετωπίσει καλύτερα από άλλες χώρες την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση. Το ποσοστό της ανεργίας έχει μειωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 ετών. «Μαζί καταφέραμε πολλά», τονίζει μεταξύ άλλων η καγκελάριος.
πηγή: DW

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου