PASOK εναντίον ΠΑΣΟΚ! - "Τέλος εποχής" στο κυβερνών κόμμα

ΟΙ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, φέρνουν με μαθηματική ακρίβεια το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου σε σύγκρουση με το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με τον κομματικό του μηχανισμό και την εκλογική του βάση.
 
ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ των ΔΕΚΟ διαμηνύουν με κάθε τρόπο ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν τα μέτρα που αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο και ότι θα ηγηθούν των αγώνων που προγραμματίζονται. Εκείνοι οι οποίοι γνωρίζουν, λένε ότι το ΠΑΣΟΚ οδηγείται σε ένα εμφύλιο πόλεμο με διαστάσεις που δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν αυτή τη στιγμή.

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ του ΟΣΕ, της ΔΕΗ, της Αγροτικής Τράπεζας, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, είναι σάρκα εκ της σαρκός του ΠΑΣΟΚ, ενώ ανάμεσα στους εργαζόμενους του Δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ που χτυπιούνται από τα μέτρα βρίσκονται εκατοντάδες μεσαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και δεκάδες χιλιάδες οπαδοί και ψηφοφόροι του.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ Μαξίμου γνωρίζουν πλήρως την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, όπως γνωρίζουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι υπουργοί οι οποίοι αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να αντιπαρατίθενται με “συντρόφους με τους οποίους βρέθηκαν για χρόνια στο ίδιο μετερίζι”. Ο Δ. Ρέππας, ο Α. Λοβέρδος, η Λούκα Κατσέλη, ο Χ. Παπουτσής, ο Κ. Σκανδαλίδης είναι μόνο μερικοί από αυτούς.

Ο Γ. ΠΑΠΑΠΝΔΡΕΟΥ, ελπίζει ότι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης στον οποίο έχει αναθέσει την αποστολή να συναντά τους συνδικαλιστές για να ηρεμήσει τα πνεύματα, θα μπορέσει να έχει κάποια αποτελέσματα, αλλά αυτό θεωρείται ανέφικτο από την πλειοψηφία των υπουργών.

Οι “παλιοί” καταλογίσουν ευθύνες για την σημερινή κατάσταση στο “κολέγιο”- όπως αποκαλούν τους υπουργούς που υπήρξαν συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου και ιδιαίτερα στον Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος θεωρείται εμπνευστής του πολυνομοσχεδίου, με ανεβασμένες μετοχές έναντι του Πρωθυπουργού.

ΑΛΛΗ μια πρόταση που ακούστηκε ήταν: «Να καταργήσουμε την δυνατότητα να υπογράφει μόνο ένας για την επικαιροποίηση του μνημονίου». Άλλη κριτική για το υπουργείο ήταν η εξής: «Με την διαδικασία του κατεπείγοντος θα έπρεπε να περάσουν μόνο τα φορολογικά, εκεί έχει βάση γιατί τελειώνει ο χρόνος. Για τα εργασιακά δεν υπήρχε λόγος. Υπήρχε μία ζούγκλα στα εργασιακά που ήρθαμε να διορθώσουμε, όμως ποιος θα κάνει κλαδικές όταν υπάρχουν οι επιχειρησιακές; Έχει την ετοιμότητα το Υπουργείο να ελέγξει την τήρηση του νόμου;»

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ μίλησε και για «τοκογλύφους»: « Άλλο πράγμα να δεχτείς τους όρους του τοκογλύφου, άλλο πράγμα να δεχτείς την λογική του τοκογλύφου. Οι οριζόντιες παρεμβάσεις δεν είναι αποτελεσματικές». Τέλος και ο πρωθυπουργός δεν γλύτωσε καθώς προτάθηκε: «Να συγκληθεί ΚΟ μετά τις γιορτές για να ακούσει και ο πρωθυπουργός τις αγωνίες μας».

Οι διάλογοι που ακολούθησαν με αποδέκτη το Γ. Παπακωνσταντίνου είναι χαρακτηριστικοί:
ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Να μην υπογράφεις μόνος την επικαιροποίηση του μνημονίου.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Είστε σίγουροι ότι κάθε τρίμηνο θέλετε να φέρνουμε κάθε επικαιροποίηση στη Βουλή;

ΒΑΣΩ: Το λέμε και για εσάς

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Αν το θέλετε να το συζητήσουμε με την κυβέρνηση.

ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Γιατί και αυτό το νομοσχέδιο με την διαδικασία του κατεπείγοντος;

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Και για εμένα είναι άσχημο να με χτυπάνε δεξιά και αριστερά τα 2/3 του χρόνου μου στη Βουλή, απολογούμαι για την διαδικασία και όχι για την ουσία. Αν δεν φέρναμε τώρα το πολυνομοσχέδιο, θα είχαμε συνεχείς κινητοποιήσεις για 20 ημέρες

ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Είναι όμως καλύτερα να συζητάμε το “θα κάνουμε”’, παρά το “να, δείτε τι κάναμε”.
Newpost.gr
 Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου