06/15/10

Δεκτή η πρόταση Βενιζέλου στο υπουργικό για το "Mνημόνιο"
Συνολική συζήτηση για το μνημόνιο, το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας, αλλά και τα πρόσθετα μέτρα που τυχόν θα χρειαστούν το 2011 ζήτησε σήμερα, σύμφωνα με  πληροφορίες που μετέδωσε το Mega,

Και το όνομα αυτής .... «Μακεδονία του Βαρδάρη»!
Ποιο όνομα είναι το επικρατέστερο για συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων στο θέμα της ονομασίας; Ποιο όνομα με το συνθετικό «Μακεδονία» βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων;
Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται Ελλάδα-Σκόπια για το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Συνεχίζει τις υποβαθμίσεις η Moody's. Σήμερα σειρά είχαν 6 ελληνικές τράπεζες
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβάθμισε έξι ελληνικές τράπεζες λόγω των αμφιβολιών που έχει για την ικανότητα της Αθήνας να υποστηρίξει το τραπεζικό της σύστημα, 24 ώρες μετά από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

"Βουτιά" της Οικοδομικής Δραστηριότητας!
Μείωση 19,7% κατέγραψε ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές το α' τρίμηνο του 2010, έναντι μειώσεως 13,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες, μεταφρασμένο στα ελληνικά, το βιβλίο του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΑΘΟΣ - Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (εκδόσεις «Ποιότητα», μτφρ. Νικ. Ραπτόπουλου, σελίδες 845). Θα ήθελα να το συστήσω σε όποιον ενδιαφέρεται σοβαρά (όχι συναισθηματικά-επιδερμικά) για το ενδεχόμενο να επιβιώσει ιστορικά το ελλαδικό κράτος στις σημερινές διεθνείς συνθήκες.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.