07/02/10

ΑΠΤΟΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ 6 ΜΙΛΙΑ
Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Η κυβέρνηση Ερντογάν δεν πτοήθηκε από τα ελληνικά διαβήματα διαμαρτυρίας για τις «ερευνητικές βόλτες» του τουρκικού υδρογραφικού πλοίου «Τσεσμέ» στο βόρειο Αιγαίο στα διεθνή ύδατα και ξαναέστειλε χθες το πλοίο στην ίδια περιοχή, με συνοδευτική, μάλιστα, επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Με αυτήν την ανακοίνωση η Τουρκία θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν έχει υφαλοκρηπίδα πέραν των 6 ν.μ. χωρικών υδάτων της και επομένως το υπόλοιπο τμήμα της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου -και όχι μόνον τα τμήματα με τις παρακείμενες ελληνικές και τουρκικές ακτές- είναι προς «ρύθμιση» και «οριοθέτηση».

ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ Π. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η συμφωνία για το μηχανισμό «στήριξης», που εξαρχής χαρακτηρίσαμε ως καταπλεονεκτικό, ατελέσφορο και ως εφαλτήριο για νέα ρεκόρ των spread, κατέληξε στη γνωστή πλέον αποικιοκρατική διακυβέρνηση.

Από τη φύση της, αυτή η νέα συνθήκη ζωής των Ελλήνων καταλύει την ουσιαστική λαϊκή κυριαρχία, όπως εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές. Δεν ήρθησαν βέβαια οι κρίσιμες διατάξεις του Συντάγματος, που καθορίζουν την άσκηση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και τη συντεταγμένη λειτουργία των κρατικών εξουσιών, τα μέτρα όμως που επιβάλλονται προσκρούουν σε αρκετές διατάξεις του.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.