07/04/10

Αποπολιτικοποίηση του πολίτη, ένας εφιάλτης για το μέλλον.
γράφει ο Σπύρος Γκανής

Οι τάσεις που καταγράφονται στην ελληνική κοινωνία δείχνουν ότι πορευόμαστε σε μια νέα μεταπολιτική εποχή. Μια απολιτική κοινωνία έρμαιο στα χέρια κομμάτων-διαχειριστών , αλλοτριωμένων συνδικαλιστών και υποταγμένων ΜΜΕ στους μηχανισμούς των αγορών, ΔΝΤ και της Τρόικας, καταδικάζει την κοινωνία σε μαρασμό και απαξίωση.

Στις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα στις κυριακάτικες εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» απεικονίζονται έντονα τα συναισθήματα των πολιτών στις πρόσφατες εξελίξεις. Απογοήτευση, Φόβος και Οργή είναι τα συναισθήματα που καταγράφονται.

Για την συντελεσθείσα Γεωπολιτική μας κατάρρευση από την δεκαετία του '90!
Σε πρόσφατη, 2 Ιουλίου ΄10, ερώτηση της στη βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη ερωτά τον Υπουργό Εξωτερικών και Πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου: « …. τι προτίθεται να κάνει για την αποκατάσταση του κύρους και της λειτουργικότητας του Υπουργείου Εξωτερικών…, τι προτίθεται να κάνει για την αντιμετώπιση καταστάσεων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα …. και ακόμα πως θα αντιμετωπίσει την διεθνή δυσφήμιση της χώρας ως …. απομονωμένης και ….καταρρέουσας….. »

Ιδρύεται Ένωση Ελλήνων Πολιτών

Οι στόχοι της Ένωσης Ελλήνων Πολιτών μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την ελεύθερη έκφραση γνώμης, την συνεργασία με συναφείς ευρωπαϊκές οργανώσεις, την προαγωγή της μελέτης και έρευνας του ισχύοντος συστήματος κοινωνικής ασφάλειας, την παροχή έγκυρης πληροφόρησης, την συστηματική επικοινωνία μεταξύ των μελών της, την προαγωγή της συνεργασίας της Ελλάδας με τρίτες χώρες κ.α. 

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.