09/24/10

   Υιοθετήθηκε από το Κογκρέσο ν/σ που προβλέπει "αντίποινα" έναντι της Κίνας   

Ένα σχέδιο νόμου με το οποίο προβλέπονται "αντίποινα" έναντι της Κίνας,  η οποία χρησιμοποιεί το υποτιμημένο γουάν ως "όπλο" για τη διόγκωση των εξαγωγών της,  υιοθετήθηκε την Παρασκευή από το Κογκρέσο.

Η Επιτροπή Οικονομικών και Δημοσιονομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων υπερψήφισε το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου "δια βοής", προωθώντας το στην Ολομέλεια του Σώματος.

Και πάλι, Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές εναντιώθηκαν, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή, υποστηρίζοντας ότι "είναι μικροκομματικός ελιγμός των Δημοκρατικών, ενόψει των 'ενδιάμεσων' εκλογών της 2ας Νοεμβρίου για την ανανέωση του Κογκρέσου.

Προκειμένου να προωθηθεί και στη Γερουσία προς ψήφιση, το νομοσχέδιο αυτό θα πρέπει καθ' ολοκληρίαν να έχει οριστικοποιηθεί και υπερψηφιστεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σημειώνουν καλά πληροφορημένες πηγές.

Ήδη, οι πρώτες ψηφοφορίες για το νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων "μπορεί να γίνουν και μέσα στην προσεχή εβδομάδα", σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Προβλέπεται από το νομοσχέδιο η επιβολή "αντισταθμιστικών δασμών εισαγωγής" πάνω στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα, δεδομένου ότι η αμερικανική πλευρά υποστηρίζει ότι "με το χαμηλό γουάν η Κίνα επίσημα επιδοτεί τις εξαγωγές της".
πηγή: Skai.gr

   ...άστεγο το 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας με 600 μαθητές !   

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων επέτρεψε να κυριαρχήσει η πολιτική του ΔΝΤ και στην εκπαίδευση, σαν να μην έφτανε αυτό αδυνατεί ακόμα να υποστηρίξει και τις υπάρχουσες υποδομές της εκπαίδευσης.

Πρόβλημα στατικότητας στο κτήριο του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας όπου στεγάζονται το 3ο και το 6ο Γυμνάσιο με εξακοσίους (600) μαθητές. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι γονείς ενημερώθηκαν ότι το κτήριο έχει πρόβλημα στατικότητας και τώρα οι μαθητές παραμένουν ακόμα στα .... σπίτια τους (!)

Όπως είναι γνωστό το κτήριο του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας είχε πρόβλημα από κατασκευής ενώ η κατάσταση επιδεινώθηκε από τους μεγάλους σεισμούς του 1981. Τότε διακόπηκε η λειτουργία του σχολείου για ένα χρόνο περίπου και έγιναν κάποιες επισκευές, ωστόσο, από τότε πέρασαν περίπου 30 χρόνια και είναι φυσιολογικό το κτήριο να έχει «τελειώσει» προφανώς τον χρόνο ζωής του.
Η λαλίστατη υπουργός Άννα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ έχει να πει κάτι στους μαθητές και τις οικογένειές τους;

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.