10/20/10

> Μπορεί κανείς εύκολα να κατηγορήσει τον Ερντογάν για αλαζονεία, σε καμιά περίπτωση όμως για πολιτικό ραγιαδισμό, ο οποίος αντιθέτως ενδημεί στους Ελληνες πολιτικούς...
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Κανένα απολύτως αποτέλεσμα δεν φέρνει η πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου στα ελληνοτουρκικά - όσον αφορά τουλάχιστον στον φραστικό έστω μετριασμό των μονομερών τουρκικών διεκδικήσεων της Αγκυρας εναντίον κυριαρχικών ή διαχειριστικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της συνέντευξης που παραχώρησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατ' αποκλειστικότητα στον Αλέξη Παπαχελά, θέλοντας να καταστήσει σαφείς τις θέσεις του στα ελληνοτουρκικά πριν από την αυριανή άφιξή του στην Αθήνα.

Παράλληλα, απέτυχε παταγωδώς η προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου να πουλήσει εκδούλευση στους Ισραηλινούς μέσω της παγίδευσης του Ερντογάν σε μια ντε φάκτο συνάντησή του στην Αθήνα με τον αιμοσταγή πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος στα τέλη Μαΐου έδωσε την εντολή δολοφονίας των εννέα Τούρκων φιλειρηνιστών που συμμετείχαν στην αποστολή του "Στόλου της Ελευθερίας" που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στον αποκλεισμένο από τους Ισραηλινούς παλαιστινιακό πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.

Οσο και αν ο Ερντογάν ηγείται μιας χώρας τόσο εχθρικής προς την Ελλάδα όπως η Τουρκία που συνιστά την υπ' αριθμόν ένα απειλή για την πατρίδα μας, δεν μπορεί κανείς να μην θαυμάσει την ανυποχώρητη στάση εθνικής αξιοπρέπειας -έννοια παντελώς άγνωστη στους κορυφαίους Ελληνες πολιτικούς ηγέτες τελευταία- με την οποία ο Ερντογάν απέρριψε απερίφραστα την απόπειρα του Γ. Παπανδρέου να εκμεταλλευθεί τη σύνοδο για τις κλιματικές αλλαγές προκειμένου να "στήσει" συνάντηση Ερντογάν - Νετανιάχου.

"Αν συμμετάσχει και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, τότε εγώ δεν θα παρίσταμαι", δήλωσε χωρίς περιστροφές ο Ερντογάν. "Δεν μπορώ να δεχτώ κάτι τέτοιο, γιατί πριν από λίγο καιρό, στα διεθνή ύδατα, τα πλοία μας δέχτηκαν επιθέσεις από ξηράς και αέρος, πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια. Υπήρξε ένοπλη επίθεση και είχαμε θύματα - εννέα νεκρούς. Ενας πρωθυπουργός που είναι περήφανος για μια τέτοια ένοπλη επέμβαση, είναι ένας πρωθυπουργός με τον οποίον εγώ δεν δέχομαι να συνομιλήσω" υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός. "Εγώ δεν μπορώ να συνομιλήσω με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και με τους συνεργάτες του. Νομίζω ότι πρέπει να πληρώσουν τη θρασύτητα η οποία χαρακτηρίζει την πολιτική αυτής της κυβέρνησης" τόνισε κατηγορηματικά ο Ερντογάν, μη αφήνοντας κανένα περιθώριο παρερμηνείας της στάσης του εκ μέρους του Γ. Παπανδρέου.
Μπορεί κανείς εύκολα να κατηγορήσει τον Ερντογάν για αλαζονεία, σε καμιά περίπτωση όμως για πολιτικό ραγιαδισμό, ο οποίος αντιθέτως ενδημεί στους Ελληνες πολιτικούς...

Φυσικά, όταν ο Ερντογάν έχει το πολιτικό ανάστημα να εμφανίζεται αδιάλλακτος απέναντι στους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς, μόνο αφελείς θα μπορούσαν να έχουν την αυταπάτη ότι θα κάνει παραχωρήσεις απέναντι στην Αθήνα. Οντως, υπήρξε ανυποχώρητος στα πάντα.

- Πρώτον, όχι μόνο εξίσωσε τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα με τις αναχαιτίσεις των αεροσκαφών αυτών από ελληνικά μαχητικά, αλλά επιπροσθέτως έριξε την κύρια ευθύνη για το πρόβλημα αυτό στη... δική μας πλευρά:
"Η Ελλάδα κάνει πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών της σε μια πολύ μεγάλη έκταση - δηλαδή φτάνουν μέχρι τη δική μας υφαλοκρηπίδα", δήλωσε χαρακτηριστικά.
- Δεύτερον, ζήτησε να... υπαχθεί στο ΝΑΤΟ όλος ο ελληνικός εναέριος χώρος στο Αιγαίο! Να αποφασίζει το ΝΑΤΟ δηλαδή αν θα πετάει στο άλφα ή βήτα σημείο του Αιγαίου ελληνικό ή τουρκικό πολεμικό αεροπλάνο!
"Πιστεύω ότι τα αεροσκάφη πρέπει πια να έχουν σαν κέντρο το ΝΑΤΟ και να ελέγχονται από εκεί. Μπορούν να γίνονται τέτοιες πτήσεις των πολεμικών αεροσκαφών, αλλά να ελέγχονται από το ΝΑΤΟ", υποστήριξε ο Ερντογάν.
- Τρίτον, διακήρυξε ότι θα συνεχιστούν οι προκλητικές υποθαλάσσιες έρευνες από ερευνητικά σκάφη. "Σκάφη που διενεργούν υποθαλάσσιες έρευνες, τα οποία ανήκουν σε ένα πανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο, πιστεύω ότι δεν είναι προκλητικές ενέργειες, είναι επιστημονικές έρευνες. Εάν υπάρχουν πολεμικά σκάφη που παρενοχλούν, είναι κάτι που δεν το γνωρίζω" ισχυρίστηκε.
CASUS BELLI

Λύση είναι να μην προκαλεί η... Ελλάδα!
Διαψεύστηκαν παταγωδώς οι αυταπάτες όσων είχαν την ελπίδα ότι ο Ερντογάν θα προχωρούσε σε άρση της απόφασης της τουρκικής Βουλής για κήρυξη πολέμου κατά της Ελλάδας, αν η χώρα μας ασκήσει το δικαίωμά της που απορρέει από το διεθνές δίκαιο και επεκτείνει από 6 σε 12 μίλια τα χωρικά της ύδατα. "Οι χώρες δεν πρέπει να κάνουν πράξη αυτά που συνιστούν casus belli" δήλωσε σχετικά ο Ερντογάν. Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι κατά τον Ερντογάν το ζήτημα δεν είναι να άρει το τουρκικό κοινοβούλιο την απειλή πολέμου. Η λύση κατά τον Τούρκο πρωθυπουργό έγκειται στο ότι "δεν πρέπει να κάνει πράξη" η Ελλάδα αυτό που συνιστά την αιτία πολέμου - να μην ασκήσει δηλαδή το δικαίωμά της για 12 μίλια! Εκτακτα.

Είναι προφανές πως δεν είναι το κάπνισμα που τους ενοχλεί.

Τα λαϊκά στρώματα προσπαθούν να εκπαιδεύσουν στην υποταγή, με ασκήσεις σε ένα σχετικά ανώδυνο θέμα, για να περάσουν σαν αυτονόητη τη θέση ότι οι νόμοι τους ήρθαν για να μείνουν. Λες και δε βλέπουν όλοι τριγύρω ότι οι νόμοι είναι ταξικοί, είναι οι νόμοι αυτωνών που έχουν την εξουσία και υπάρχουν για να κρατάνε σκυφτούς τους από κάτω.

Οι ίδιοι ομολογούν πως αν ανησυχούν για τη νομιμότητα είναι γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά. Γι' αυτά τα δύσκολα θέλουν την εφαρμογή των νόμων. Η μέχρι τώρα πίεση στο λαϊκό εισόδημα είναι μόνο η αρχή. Και σε κάθε περίπτωση το σύνολο αυτής της πολιτικής είναι για ανατροπή.

Αυτή την προοπτική θέλουν να εμποδίσουν και ξέρουν πως μόνο με σιδερένιους νόμους έχουν ελπίδα κάτι να πετύχουν. Γνωρίζουν πως στη συνείδηση των από κάτω η πολιτική τους είναι καταδικασμένη, κι ας μην είναι ανατρεπτική ακόμα αυτή η συνείδηση.

Αυτή η συνείδηση, όμως, έχει αντικειμενική βάση να πατήσει για το επόμενο βήμα. Είναι η συνείδηση της γυναίκας με το ανήλικο που ξάφνου της λένε πως δε θα βγει στη σύνταξη στα 50, αλλά στα 65. Είναι η συνείδηση του οικοδόμου που μάτωσε να κατοχυρώσει σύνταξη στα 58 και τον στέλνουν να σκοτωθεί στα 65 στη σκαλωσιά. Είναι η συνείδηση του καθενός που ακούει σαν παραμύθι ότι κάποτε υπήρχανε συλλογικές συμβάσεις, ενώ τώρα του ζητάνε να δουλέψει τζάμπα και να θεωρεί προνομιούχους όσους πιάνουνε δουλειά έστω και με 592 ευρώ. Είναι η συνείδηση των ανθρώπων που βλαστημάνε στα νοσοκομεία, των σπουδαστών που βλέπουν τα πτυχία τους χωρίς αντίκρισμα, των αγροτών που τους λένε απατεώνες αυτοί που τους έστελναν να θάψουν τη σοδειά, των νησιωτών που βασιλιάδες τους ανεβάζουν το καλοκαίρι και τους πετάνε στα ξερόβραχα χωρίς καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο το χειμώνα.

Ενας προς ένας όταν ψάχνονται οι άνθρωποι βρίσκουνε χίλιους δυο λόγους για να πουν το ως εδώ και μη παρέκει. Δικό τους και το επόμενο άμεσο βήμα: Να μην κλοτσήσουν την καρδάρα ψηφίζοντας πάλι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Γνωρίζοντας πως αυτή τη φορά δε φτάνει ούτε αυτό. Πρέπει η ψήφος να πιάσει τόπο. Πρέπει η ψήφος να φοβίσει την κυβέρνηση και τους συμμάχους της. Πρέπει η ψήφος να 'ναι καθαρή επιλογή ΚΚΕ. Και σαν απόρριψη αυτής της πολιτικής και σαν επιλογή για μια άλλη πορεία.

«Πρέπει να συνειδητοποιηθεί βαθιά από την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ότι χρειάζονται ακόμη πιο αποφασιστικοί αγώνες απ' αυτούς που έγιναν. Χρειάζεται πολιτική απάντηση στην αέναη αντιλαϊκή επίθεση. Ριζική αλλαγή συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων. Με οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας, πρέπει οι αγώνες να αντιστοιχηθούν σε έκταση και βάθος πολιτικό στην επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Χρειάζεται να τσακιστούν πολιτικά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ. Είναι προϋπόθεση για να μπει φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση, για να αρχίσει η αντεπίθεση. Οι εκλογές στις 7 Νοέμβρη είναι σταθμός για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση ακύρωσης της αντιλαϊκής πολιτικής. Με δυνατό ΚΚΕ και αδύνατους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, θα πνεύσει άλλος άνεμος ανάτασης για το λαό» (από το κύριο άρθρο στον χτεσινό «Ριζοσπάστη»).

Toυ Στάθη απο το κυριακάτικο ΠΑΡΟΝ

Καθώς πλησιάζει η πρώτη Μ.Μ (Μετα μνημονίου) 28η Οκτωβρίου αρχίζουν να έρχονται στην δημοσιότητα οι πρώτες πληροφορίες που θέλουν την παρέλαση της Θεσσαλονίκης να περιορίζεται σε μερικά πεζοπόρα τμήματα, με πλήρη απουσία της ΠΑ απο τους ουρανούς της πόλης και του Στόλου στον Θερμαικό κόλπο. Μέχρι και το επίσημο δείπνο στην Λέσχη Αξιωματικών (!) φέρεται να πέφτει θύμα της υπερπρόθυμης για περικοπές ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ.

Να υποθέσουμε ότι πρόκειται περι λάθους πληροφόρησης, ή μήπως έχουμε ακόμα μια χειροπιαστή απόδειξη ότι η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ βρήκε στο περιβόητο Μνημόνιο το τέλειο άλλοθι για την προώθηση του "αμυντικού" δόγματος ΓΑΠ;
 "Εν Κρυπτώ"

> ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΓΟΡΙΛΕΣ – ΧΙΜΠΑΤΖΟΥΔΕΣ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ !
Ομιλία Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Όπως είναι γνωστό γνωρίζω πολύ καλά τους ανθρώπους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της εκφυλιστικής μετεξέλιξης του σε ΚΚΚΑΣΟΡ.

Αυτή η γνώση, μου επιβάλει να πω πολύ απλά ότι στις αρχές του νέου αιώνα, σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης δεν μπορούμε να αφήσουμε την Εκπαίδευση των Ελλήνων, ειδικά των νέων γενεών σε δύο αμόρφωτους ανθρώπους τον υιό Παπανδρέου και την Διαμαντοπούλου. Η διανοητική ανεπάρκεια, η μορφωτική πενία αυτών των ανθρώπων ιδιαίτερα του πρώτου είναι γνωστή ιστορικά στον χώρο αυτό και είναι ορατή. Τα διεθνή εξαπτέρυγα, κολαούζοι λέει ο λαός, δεν μπορούν να αλλάξουν την θλιβερή πραγματικότητα.

Η γνώση της ιστορίας, η συνείδηση των πολιτιστικών αξιών, των αισθητικών αξιών που μας διαπερνούν ως Έθνος επιδρά καταλυτικά στην Παραγωγή άυλων και υλικών προϊόντων.

Μιλώ στο βιβλίο μου για την Ανάπτυξη για αυτά.

Παρ’όλο που αυτές ήταν οι αφετηρίες μας – έστω ελάχιστων από τους ιδρυτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – η Ελληνική παραγωγή και δημιουργικότητα ηττήθηκε σε αυτό το πεδίο. Ο υιός Παπανδρέου και η Διαμαντοπούλου ουσιαστικά όλο το παρασύστημα, το κόμμα μη κόμμα ΚΚΚΑΣΟΡ, θέλουν να συμβάλουν εκ νέου στην νέα ήττα. Η συμβολή τους στο παρελθόν ήταν καταστροφική, παρακμιακή. Η πολιτική ιστορία λέει ότι το παλιό δεν αλλάζει, επαναλαμβάνει τον κακό εαυτό του, είναι αδιόρθωτο.

Το σύστημα εκπαίδευσης που διαμόρφωσαν και διαμορφώνουν μπορεί να παράγει αρσενικούς Γορίλες και θηλυκές Χιμπατζούδες. Μακντολαντοποιημένους – Παγκοσμιοποιημένους.

Οι Γορίλες και οι Χιμπατζούδες δεν μπορούν να παράγουν ούτε να πουλήσουν προϊόντα. Μιλώ στην «Αγροφιλία» για αυτά. Το σύστημα αυτό παράγει Επαρχιώτες, Πορτορικανούς όχι Οικουμενικούς Έλληνες, Δημιουργούς.

Ένα παρόμοιο σύστημα είναι επόμενο - τα κρούσματα είναι πολλά - να προωθεί την λατρεία συμβολισμών και ιδεολογιών του θανάτου όπως είναι ο Κεμαλισμός. Αυτό μπορεί να το κάνει το ρατσιστικό Τουρκικό Κεμαλικό υπουργείο παιδείας, όπως το έκανε το υπουργείο των Ναζί ή των Κουίσλιγκ ή άλλων καθεστώτων Πραιτοριανών.

Όχι ένα Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Είναι ύβρις στον Παγκόσμιο Πολιτισμό, όχι μόνο στον Ελληνικό.

Η εθνικοφροσύνη του 50’ – της Δικτατορίας αργότερα υπονόμευσε την Εθνική μας αυτογνωσία. Η νέοεθνικοφροσύνη, νεοΑμερικανοσύνη δηλαδή του υιού Παπανδρέου προκύπτει χειρότερη.

Σας προειδοποίησα για αυτό.

> 7 Νοέμβρη - Ψήφος για την χαμένη αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό! 
του Γιώργου Τράγκα

Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου δεν είναι μόνο μια δυνατότητα να απαντήσει ο κόσμος και να στείλει ένα μήνυμα στους υποστηρικτές του Μνημονίου. Κυρίως, προσφέρουν μια ευκαιρία να καταγγείλουν εκατομμύρια άνθρωποι, την έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού, απέναντι στην αξιοπρέπειά τους. Θεωρείται δεδομένο, ότι η λειτουργία αυτής της κυβέρνησης, ο τρόπος που αποφασίζει και ενεργεί προσβάλει κατάφορα, όχι μόνο το Σύνταγμα, τους θεσμούς και τη Δημοκρατία, αλλά και την αξιοπρέπεια κάθε πολίτη.

Δεν υπάρχει τηλεοπτικό δίκτυο σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν υπάρχει εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας που να μην έχει δημοσιεύσει, αλλεπάλληλες φορές, τις δηλώσεις του σημερινού πρωθυπουργού για τη διαφθορά των Ελλήνων πολιτών και του κράτους από το «Α» έως το «Ω». Αυτό ήταν το μεγαλύτερο όπλο, που απέκτησαν η διεθνής τοκογλυφία, οι γνωστοί και άγνωστοι παγκόσμιοι κερδοσκόποι και όλοι οι ανθέλληνες, προκειμένου να πλήξουν καίρια όλους τους τομείς της οικονομίας μας και να μας σύρουν αιχμαλώτους σε μια πολύχρονη δουλεία. Είναι αυτό που περίμεναν οι ενεδρεύοντες εχθροί μας για να μας δούνε πτωχευμένους και ευάλωτους σε όλα τα εθνικά θέματα. Και δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ για να συνειδητοποιήσουμε ποιός ή ποιοί είναι οι πρωταγωνιστές αυτού του πρωτοφανούς διασυρμού που προηγήθηκε, αλλά και έπεται, της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, αισθάνεται προσβεβλημένη απ’ όσα λέγονται στο εξωτερικό, συχνά – πυκνά από τον κ. Παπανδρέου, αλλά και από όσα εκστομίζουν καθημερινά στα παράθυρα της TV οι στενοί συνεργάτες του, προκειμένου να δικαιολογήσουν το μαχαίρι που έχουν βάλει στο λαιμό του μέσου Έλληνα και σ’ αυτά που έχουν οδηγήσει χιλιάδες στην ανεργία, στην ανέχεια, στην καθημερινή αγωνία. Το ιταμό ύφος, με το οποίο αντιμετωπίζονται επαγγελματικές ομάδες ή κατηγορίες πολιτών, οι αποφάσεις που θυμίζουν κοινοβουλευτική δικτατορία, οι αρμοδιότητες που δίνονται σε υπερυπουργούς με παράκαμψη του κοινοβουλίου, που θυμίζουν Μπανανίες και καθεστώτα τύπου Ντιβαλιέ, προσβάλουν κατάφορα την αξιοπρέπεια και πνίγουν τα ατομικά δικαιώματα κάθε πολίτη.

Στις 7 Νοεμβρίου (πρέπει όλοι να το θυμόμαστε δυνατά) δεν πάμε να ψηφίσουμε ούτε εκπροσώπους για την τοπική αυτοδιοίκηση, ούτε μόνο για την τρόικα, το ΔΝΤ και το περίφημο Μνημόνιο που κακώς εχόντων των πραγμάτων, θα εξυπηρετούν και τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Πηγαίνουμε να ψηφίσουμε έχοντας πρώτα κατά νου τη χαμένη αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό μας. Κανείς δεν μπορεί να υβρίζει, να διασύρει και να προσβάλει εκατομμύρια πολιτών για πράγματα που επί 30 χρόνια έκανε το διεφθαρμένο κόμμα του, η διεφθαρμένη πολιτική σκηνή, οι γνωστές τρεις οικογένειες και η βαρονία των Αθηνών. Η απάντηση αναμένεται σαρωτική…

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.