12/08/10

του Γιώργου Δελαστίκ στο ΕΘΝΟΣ
Δεκάδες χρόνια πίσω γυρίζει τον ελληνικό λαό το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση Παπανδρέου με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Θα επιφέρει βίαιη πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων.....

ΕΝΤΟΝΗ είναι η ανησυχία στους κόλπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ότι το 2011, δηλαδή πολύ πριν η χώρα «δοκιμαστεί» στις αγορές, ή απολαύσει τα ευεργετήματα της επιμήκυνσης του δανείου των 110 δις. ευρώ, η Ελλάδα θα διολισθήσει σε βαριά ύφεση και κοινωνική αναταραχή......

ΟΙ ΤΣΑΜΙΔΕΣ προκαλούν και πάλι. Θέλουν να γιορτάσουν στην Ηγουμενίτσα «Ημέρα Γενοκτονίας»!  Εκπρόσωποί τους δήλωσαν την απόφασή τους να εορτάσουν το 2011 την «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» στην Ηγουμενίτσα (!), αφού θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς «βίζα».

Κένεθ Ρόγκοφ
ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ του χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας θεωρεί ως την πιθανότερη κατάληξη της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Κένεθ Ρόγκοφ.

η εγχώρια τρόικα
του Κώστα Μάρκου στην εφημ. ΠΡΙΝ
Την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη (σήμερα ή αύριο) και αφού εγκριθεί από τους γκαουλάιτερ της τρόικας, θα καταθέσει η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη το νομοσχέδιο για τους μισθούς και τις συμβάσεις των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

της Σοφίας Βούλτεψη
Τίποτε το καινούργιο δεν πρόσθεσε η επίσκεψη – αστραπή του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν στην Αθήνα. Τα περί ανάγκης μείωσης των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα τα λέει και τα ξαναλέει, αλλά στην Ελλάδα κάνουν όλοι ότι δεν ακούνε.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.