12/10/10

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ κατάληψη έκαναν μέλη του ΠΑΜΕ στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα. Η ομάδα του ΠΑΜΕ είχε αποκλείσει την είσοδο και την έξοδο από το κτίριο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που προωθούνται στις εργασιακές σχέσεις.

ezoni.gr
ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ φαίνεται ότι ζήτησαν και πήραν οι Τούρκοι για την επιστροφή του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου. Είναι άλλωστε γνωστό πως δεν κάνουν τίποτε, αν προηγουμένως δεν εξασφαλίσουν τα κέρδη τους.

Τα κακώς κείμενα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ήθελε να ανατρέψει η Λούκα Κατσέλη και γιʼ αυτό όταν έθεσε τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν προς την τρόικα για τα εργασιακά, συνάντησε την παρασκηνιακή και μεθοδευμένη αντίδραση του υπουργού οικονομικών που δεν ήθελε να εμφανιστούν όσα είχε υπογράψει με την τρόικα το περασμένο Αύγουστο στο επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Αν μπερδευτήκατε από τον χτεσινό επικοινωνιακό βομβαρδισμό σχετικά με τη νέα εργασιακή νομοθεσία, τα πράγματα συνοψίζονται με μια φράση: Διακόσια χρόνια πίσω...το 1817 ο Ρόμπερτ Όουεν, ένας Ουαλός ουτοπιστής ήταν ο πρώτος που συνόψισε το εργατικό αίτημα για «οκτώ ώρες εργασία, οκτώ ώρες αναψυχή, οκτώ ώρες ανάπαυση»....

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ και δυσφορία προκαλεί η ομιλία που έκανε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κα Ντόρα Μπακογιάννη στην Κωνσταντινούπολη.
Μεγάλος αριθμός βουλευτών σε παρασκηνιακό επίπεδο-που είναι θέμα χρόνου να την επικρίνει δημόσια- αποδοκίμασε την κα Μπακογιάννη....

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ το πολυνομοσχέδιο για τις ειδικές επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας από την υπουργό Εργασίας, Λ. Κατσέλη στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος και το οποίο θα συζητηθεί τη Δευτέρα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και την Τρίτη πάει στην Ολομέλεια για ψήφιση.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.