12/12/10

Οι νομπελίστες συστήνουν το φάρμακο της ανάπτυξης, αλλά δεν γνωρίζουν, όπως και εμείς, τα κρυφά συμβόλαια που υπάρχουν στο Μνημόνιο, που παραχωρούν την ιδιοκτησία του τόπου, τον οποίο οι δανειστές θα παραλάβουν όπως τον θέλουν, αφού πρώτα τον κάνει αγνώριστο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

"Δυστυχώς δεν αλλάζουμε, βουλιάζουμε. Είμαστε αντίπαλοι, είμαστε απέναντι στις πολιτικές που καταστρέφουν τα εργασιακά δικαιώματα. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη. Η κοινωνία τεμαχίζεται" τονίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης,

Σκηνικό οξύτατων αντιδράσεων, με αδιάκοπες κινητοποιήσεις, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα κορυφωθεί μέσα στην εβδομάδα, με αφορμή το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ και τις συμβάσεις εργασίας.

ΔΕΚΑΔΕΣ κομισάριοι οικονομολόγοι, που έχουν την εντολή «τηρήστε αυστηρά το μνημόνιο», καταφθάνουν στην Αθήνα από τις αρχές του χρόνου κατόπιν εντολής της τρόικας των δανειστών της Ελλάδας προκειμένου να εγκατασταθούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και σε νευραλγικές θέσεις σε κρίσιμα υπουργεία.

Ούτε οι χαρακτηρισμοί των Αμερικανών διπλωματών για την επικινδυνότητα του νέο - οθωμανικού πολιτικού προγράμματος της Τουρκίας (ανέφεραν ότι ο αρχιτέκτονας του νέο – οθωμανισμού, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είναι «εξαιρετικά επικίνδυνος») δεν πτοούν εκείνους που στο εσωτερικό της Ελλάδας .....

Η ΤΟΥΡΚΙΑ είναι έτοιμη για όλα στο Κυπριακό, δηλώνει ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σημερινή» αναφέρει χαρακτηριστικά: « Η Τουρκία είναι έτοιμη για τη μεγάλη λύση, η Τουρκία είναι έτοιμη για άμεση λύση, η Τουρκία είναι έτοιμη για μη λύση, η Τουρκία είναι επίσης έτοιμη για μια μεγάλη κρίση. Είμαστε έτοιμοι για όλα».  

του Δημήτρη Στρατούλη
Η κυβέρνηση με πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή διαλύει, κατεδαφίζει και εκποιεί τις ΔΕΚΟ και τη δημόσια περιουσία, ανοίγει το δρόμο για υποχρεωτικές μετατάξεις και απολύσεις και εξαερώνει τους μισθούς των εργαζομένων.

Η ΕΠΙΤΑΓΗ της συναίνεσης, που απευθύνει στα πολιτικά κόμματα ο πρωθυπουργός, είναι γραμμένη ιδιοχείρως από την τρόικα. Δεν πρόκειται για τα κλασικά εικονογραφημένα της μικροπολιτικής του δικομματισμού. Πρόκειται για τελεσίγραφο νομιμοφροσύνης και υποταγής: «Θα κάνω τη δουλειά, χωρίς περιττές ενοχλήσεις στο πολιτικό πεδίο, τη δουλειά θα την τελειώσω με το καλό ή το άγριο».

ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ του κατεπείγοντος αρχίζει αύριο, Δευτέρα, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές στις ΔΕΚΟ, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί, την Τρίτη, από την Ολομέλεια του Σώματος.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.