12/15/10

Πάνω από 300.000 εργαζόμενοι,άνεργοι και νεολαία έστειλαν σήμερα αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση, η οποία απάντησε με πρωτοφανή αστυνομική βία.Πολλοί τραυματίες (Φωτό και Βιντεο στο STOPCARTEL TV)

by George Soros to FT
Oι αρχιτέκτονες του ευρώ γνώριζαν ότι είναι ημιτελές, όταν το σχεδίασαν. Το νόμισμα είχε μια κοινή κεντρική τράπεζα, αλλά όχι κοινό υπουργείο –κάτι αναπόφευκτο δεδομένου ότι η συνθήκη του Μάαστριχτ σχεδιάστηκε να φέρει την νομισματική ένωση χωρίς πολιτική ένωση.

του Γιώργου Δελαστίκ
ΚΡΙΣΙΜΗ μέρα η σημερινή. Για μια ακόμη φορά το τελευταίο οκτάμηνο, η έκταση της συμμετοχής στην απεργία και πρωτίστως ο όγκος των διαδηλωτών στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας εναντίον των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης Παπανδρέου θα καθορίσουν αν η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει χωρίς προβλήματα αυτή την πολιτική που ακολουθεί.

ΟΤΑΝ η ελευθερία θέλει αρετή και τόλμη, η διακυβέρνηση της χώρας σε χαλεπούς καιρούς απαιτεί τις ίδιες αρετές. Και αν για την αρετή δεν έχουμε στοιχεία να προσάψουμε κάτι στην κυβέρνηση, για την τόλμη τα πράγματα είναι διαφορετικά.

ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοέμβρη είχα γράψει μεταξύ άλλων ο΄τι «… ανεξάρτητα από την έκβαση των αυτοδιοικητικών εκλογών η προεκλογική διαδικασία από μόνη θα αναδείξει ένα αγωνιστικό μπλοκ δυνάμεων το οποίο θα συμβάλλει θετικά στην ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των δεινών που αυτή προκαλεί στη χώρα…..» 

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.