12/17/10

ΡΗΞΗ τ.69
Οι προοπτικές αναδιάρθρωσης του χρέους
«Παραλογισμός» μπορεί να χαρακτηριστεί ο νέος προ-ϋπολογισμός που κατατέθηκε για το 2011, αφού αποτελεί τη χαριστική βολή στο ήδη συρρικνωμένο και στρεβλό κοινωνικό κράτος της χώρας. Μόνο στους τομείς της υγείας και της παιδείας προβλέπεται μείωση της τάξεως των 2,2 δισ. €, εκ των οποίων 700 εκατ. αφορούν σε περικοπές στα νοσοκομεία, 1,4 δισ. σε μειώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και 107 εκατ. € σε περικοπές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ  των επαγγελματιών καλοπληρωμένων συνδικαλιστών χρεοκόπησαν μαζί με το πολιτικά και επιχειρηματικά αφεντικά τους. Σήμερα που δεν εκφράζουν πλέον τίποτα και κανέναν, σήμερα που έχει αποκαλυφθεί πλήρως ο ρόλος τους.....

ΑΙΣΘΗΣΗ και ερωτήματα δημιουργεί η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου ως προς το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής συνεργασίας για εκμετάλλευση τυχόν κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο.

Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής εκφράζουν κυβερνητικά στελέχη, που εμφανίζονται αισιόδοξα για το ζήτημα της επιμήκυνσης στο χρόνο αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ που έχει λάβει η χώρα μας από ΔΝΤ και ΕΕ.

ΦΟΒΟΥΣ για ντόμινο στην ευρωζώνη εξέφρασε ο επικεφαλής του ΔΝΤ "επικυρίαρχος" Ντομινίκ Στρος-Καν, σημειώνοντας ότι οι κινήσεις των ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ, που προσεγγίζουν αποσπασματικά την κρίση χρέους στο εσωτερικό της ευρωζώνης, ωθεί τις αγορές σε επίθεση εναντίον των πλέον αδύναμων χωρών.

YΠΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ για πιθανή υποβάθμιση θέτει ο οίκος Moody's την αξιολόγηση Ba1 της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, επικαλούμενος την αυξημένη αβεβαιότητα για την ικανότητα της χώρας να μειώσει το χρέος της και την υστέρηση που παρατηρείται στα έσοδα του 2010.

Ο ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙΣ για τη συμμετοχή του στη «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας, με επιστολή-μανιφέστο μέσα από τη φυλακή, δίνει τη δική του ερμηνεία για το δημόσιο χρέος και πώς δημιουργήθηκε, αλλά και τοποθετείται έναντι του Μνημονίου και της πολιτικής ρότας της χώρας.

γράφει ο Σπύρος Γκανής
ΟTAN στο τέλος του 2009 έγινε αισθητή στη χώρα η οικονομική κρίση, τότε είχε εκφραστεί από πολλούς, και από εμάς εδώ στο Αντίκρυ, η άποψη ότι «…το πολιτικό σύστημα που δημιούργησε τα χρέη και την κρίση δεν είναι δυνατόν, αυτό το ίδιο,  με το ίδιο πολιτικό προσωπικό να την διαχειριστεί…..», ένα χρόνο μετά τα γεγονότα μας επιβεβαιώνουν με τραγικό τρόπο.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.