12/24/10

Σε νομοθετικό επίπεδο, η κυβέρνηση προγραμματίζει να κάνει ποδαρικό με το αναμενόμενο, εδώ και ένα χρόνο, αναπτυξιακό νομοσχέδιο, το οποίο δεν προοιωνίζεται αντιδράσεις. Η εκκίνηση δείχνει και την πρεμούρα της να αναπτύξει υψηλές ταχύτητες, ώστε να σταθεί συνεπής απέναντι στην τρόικα:

"Θαυμάσια εποχή για κροίσους", αναφωνεί ξεσαλώνοντας ο Ben Steverman στο Businessweek και βέβαια ξέρει τι λέει.
Οι πλούσιοι της Αμερικής έχουν κάθε λόγο να τρελαίνονται με την κρίση αφού τους εξασφαλίζει οτι αυτοί θα παραμείνουν πλούσιοι και θα γίνονται όλο και πλουσιότεροι ακόμη κι αν όλα γύρω γίνουν λαμπόγυαλο.

ΤΟΝ «ΚΑΥΤΟ» φάκελο της νομιμοποίησης χιλιάδων αυθαίρετων κατοικιών πήρε στα χέρια του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος φαίνεται να μπαίνει μπροστά για την προώθηση σχετικής ρύθμισης.

Σημαντικές αποκαλύψεις, ιδιαίτερα επιβαρυντικές για την πρώην υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη, εμπεριέχονται στα απόρρητα αμερικανικά έγγραφα για την Ελλάδα, που δημοσιοποιεί ο ιστότοπος Wikileaks, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".

Οι προφάσεις της κυβέρνησης ότι αναγκάστηκε να αποδεχτεί το Μνημόνιο κάτω από την πίεση των πραγμάτων, ότι ήταν αναγκαίο προκειμένου να εξασφαλίσει η χώρα τα δανεικά που χρειαζόταν και ότι για όλα φταίνε οι άλλοι πάσχει ολοένα και πιο σοβαρά. Η τελευταία Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνει ξεκάθαρα τις ευθύνες του σημερινού ....

Ο προϋπολογισμός του ΔΝΤ ψηφίστηκε. Οι εργασιακές σχέσεις «κινεζοποιούνται». Τα «δεδομένα» ασφαλιστικά- συνταξιοδοτικά δικαιώματα τινάχτηκαν στον αέρα. Η ανεργία «χτυπάει» κόκκινο. Παρ όλα αυτά, υπάρχει ελπίδα να σταματήσει η νεοφιλελεύθερη επέλαση.

ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ που έχει τη συνολική ευθύνη και εποπτεία για την υλοποίηση του μνημονίου, βάσει (και) εξουσιοδότησης που έχει λάβει από το Κοινοβούλιο. Τους τελευταίους μήνες όμως κάποιοι συνάδελφοί του υπουργοί και αρκετοί βουλευτές της συμπολίτευσης τον αντιμετωπίζουν και ως ανασταλτικό παράγοντα της κυβερνητικής προσπάθειας.

γράφει ο Σπύρος Γκανής
ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ επιμένει στη προώθηση όλων των "διαρθρωτικών αλλαγών" - βλέπε ανατροπών - που επιτάσσει το Μνημόνιο, παρά τις αντιδράσεις που σημειώνονται τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης, όσον στην αντιπολίτευση και στην κοινωνία, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κλείνοντας τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2011.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.