12/29/10

Γ. Παπανδρέου
Το γνωστό κινέζικο «μαρτύριο της σταγόνας» θυμίζει πλέον η εκρηκτική κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ τούτη την κρίσιμη περίοδο. Κανένας δεν φαίνεται να ελέγχει τίποτα, τα πάντα έχουν αφεθεί στον αυτόματο πιλότο, Κοινοβουλευτική Ομάδα και κόμμα είναι σε κλίμα... σοκ και δέους.

Όλο το παρασκήνιο των μεγάλων αλλαγών στο τηλεοπτικό κανάλι ALTER.
 Η τύχη ενός μεγάλου καναλιού του Alter, αλλά και οι τύχες 750 εργαζομένων παίζονται το επόμενο τρίμηνο. Θα πρέπει σ' αυτό το διάστημα να βρεθεί επενδυτής με ένα ποσόν περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ ....

ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των περιοχών σε 25 νομούς της χώρας καλύπτεται πλέον με το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων μετά την ανακοίνωση των αντικειμενικών τιμών σε 4.500 περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν εκτός συστήματος.

Άννα Διαμαντοπούλου
ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ αλλαγές στην εκπαίδευση επιφέρει η κυβέρνηση, με κυρίαρχο στόχο να εξοικονομηθούν περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, στο πλαίσιο, βεβαίως, της σφιχτής οικονομικής πολιτικής που ορίζει το μνημόνιο της τρόικας.

Φ. Κουβέλης
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ έδωσε ο Φώτης Κουβέλης για τις συζητήσεις με τη Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι , σχετικά με την συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλή, προκειμένου να συσταθεί νέα κοινοβουλευτική ομάδα από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και παρασκηνιακών πιέσεων για άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Υπουργοί μεσολαβητές και κρίσιμες συναντήσεις. Τι ζητούν φαρμακοποιοί, μηχανικοί και συμβολαιογράφοι.

Θα χορτάσουμε το προσεχές διάστημα να ακούμε και να διαβάζουμε ... πουπουλένιους και πολύχρωμους αναλυτές οι οποίοι θα κελαηδούν το παραμύθι της σπουδαίας και σωτήριας επιμήκυνσης. Ωστόσο ο δράκος της χρεοκοπίας («ελεγχόμενης» ή ανεξέλεγκτης ποιος νοιάζεται;) της ανεργίας και της μαύρης φτώχιας δε μπορεί να κρυφτεί πια ούτε από τους επαγγελματίες παραμυθάδες.

Φ. Κρανιδιώτης
Ο Φ. Κρανιδιώτης τονίζει ότι οι καιροί που ήδη ήρθαν απαιτούν ιδεολογικούς μαχητές κι όχι «ντιντήδες», απαιτούν σημαιοφόρους κι όχι κομψευόμενους διαδρομιστές, ενώ χαρακτηρίζει μεσαιοχωρίτικο αγράμματο «αυτισμό» την τακτική Καραμανλή για τον μεσαίο χώρο.

ΗΡΘΕ πριν επτά μήνες η Τρόικα και είπε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι καλοπληρωμένοι και υπεράριθμοι, η κυβέρνηση την άκουσε και άρχισε τις περικοπές μισθών και επιδομάτων (που ακόμη δεν έχουν τελειώσει) και στη συνέχεια έκανε καταγραφή για να δει (150 χρόνια από τη σύσταση του κράτους) πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Μπακογιάννη-Κουβέλης
Ντόρα Μπακογιάννη και Φώτης Κουβέλης έχουν καταλήξει σε συμφωνία για δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας, με σκοπό να γευτούν τα προνόμια που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.

Ζ. Κ. Τρισέ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, να προειδοποίησε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 18 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, ότι οι προτάσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας για τον νέο μηχανισμό σταθερότητας θα καταστρέψουν το ευρώ.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.