12/31/10

ΣΤΟ κατώφλι της δυσκολότερης χρονιάς στη μεταπολιτευτική ιστορία μας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και οι Πολιτικοί Αρχηγοί με διάγγελματα και δηλώσεις τους σαν "θεατές" της κρίσης αναφέρονται με "εκθέσεις ιδεών" στο .... μεγάλο στοίχημα του 2011! Γενικολογίες με φρούδες υποσχέσεις, χωρίς όραμα, ελπίδα και συμπάθεια στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία....

το πρωτοσέλιδο
 της RealNews
«Οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη αποφανθεί δημόσια ότι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης το 2001 ανταποκρίνονταν στους κοινοτικούς κανόνες και τις πρακτικές που εφάρμοσαν και άλλες χώρες την ίδια εποχή και σε παρόμοια έκταση» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με αφορμή δημοσίευμα για τα παράγωγα (swaps) της περιόδου 2000-2001.

Άγκελα Μέρκελ
Μια ισχυρή Ευρώπη είναι, σύμφωνα με την Άγκελα Μέρκελ, ο στόχος της Γερμανίας για το 2011. Στο πρωτοχρονιάτικο της μήνυμα η καγκελάριος τονίζει ότι η χώρα της έχει συναίσθηση των ευθυνών της.

το πρωτοσέλιδο του
"Πρώτου Θέματος"

Υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών με μισθό 55.000 ευρώ ετησίως είναι η κυρία Γιάννα Αγγγελοπούλου...
Την διόρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος το 1998 και ακόμη παραμένει δημόσιος υπάλληλος παίρνοντας κανονικότατα τον μισθό της αλλά όπως λέει τον δίνει σε φιλανθρωπίες......

Α. Σαμαράς
Εν αναμονή των αποφάσεων Σαμαρά για το νέο σχήμα της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις αλλαγές στη δομή και τα πρόσωπα του κομματικού μηχανισμού αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Αντώνη Σαμαρά, τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, ο οποίος κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

Προβάδισμα 2 μονάδων έχει το ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που θα δημοσιευθεί στο «Βήμα της Κυριακής». Εντύπωση κάνει ωστόσο το υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων (30,6%).

Μία εικόνα χίλιες λέξεις λένε οι Κινέζοι, και στην περίπτωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το www.bankingnews.gr, δείχνει ξεκάθαρα την περίοδο που ο δανεισμός της χώρας εκτοξεύθηκε υποθηκεύοντας όχι μόνο το σήμερα αλλά και το αύριο της χώρας.

Χ. Θαπατέρο
Διαφορετικά σοσιαλιστικά αντανακλαστικά εμφανίζει ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο σε σχέση με τον Έλληνα ομόλογό του.
Ο κ. Θαπατέρο ανακοίνωσε αυξήσεις στους κατώτατος μισθούς και στις συντάξεις για το 2011 ...

Θ. Πάγκαλος
«Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί. Έχει αλλοιωθεί αυτή καθ’ αυτή η έννοια της απόλυσης. Τι να πει ας πούμε “απελύθη ο έχων σύμβαση ορισμένου χρόνου”; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος».

Τάδε έφη ο πολύς Θεόδωρος Πάγκαλος στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Κ. Σημίτης
Όταν προ εβδομάδας το Bloomberg κατέθεσε τη γνωστή αγωγή κατά της Ε.Κ.Τ. για τα swaps της Goldman Sachs που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση Κ. Σημίτη στην «δημιουργική …. λογιστική» για την είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη το 2001, το ΑΝΤΙΚΡΥ είχε αναφερθεί στο θέμα και στις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού – δες παραπλεύρως στήλη «BLOOMBERG ΚΑΤΑ Ε.Κ.Τ.» 

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.