Σκάνδαλο με κρατικοδίαιτους δημοσιογράφους...

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Προκαλεί το κοινό αίσθημα εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για την εκτέλεση του προϋπολογισμού 2011 με την οποία διατηρούνται οι θέσεις δημοσιογράφων σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες ακόμα κι αν έχουν αδειάσει οι θέσεις αυτές από πλεονάζοντες δημοσιογράφους.

Το newsbomb.gr καταγγέλλει το υπουργείο Οικονομικών για την προκλητική αυτή ευνοϊκή συμπεριφορά προς ορισμένους κρατικοδίαιτους δημοσιογράφους παρουσιάζοντας τη σχετική εγκύκλιο για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011.

Η εγκύκλιος παρέχει βασικές κατευθύνσεις εκτέλεσης του προϋπολογισμού, εφιστά την προσοχή όλων των εμπλεκομένων και την πιστή τήρηση των οδηγιών. Στη σελ. 8 και συγκεκριμένα στην παράγραφο 4β αναφέρονται τα εξής επί λέξει: «Οι προβλέψεις θέσεων του προσωπικού που αποχωρεί από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης, παραίτησης, μετάταξης κ.λ.π. θα διαγράφονται αμέσως από τα σχετικά βιβλία – μητρώα».

Αυτό σημαίνει ότι όποιοι σε όλες της δημόσιες υπηρεσίες συνταξιοδοτούνται ή παραιτούνται, οι θέσεις τους θα παραμείνουν κενές και δεν αναπληρώνονται από άλλους. Αυτό βοηθάει στην αποσυμφόρηση του δημόσιου τομέα από χιλιάδες πλεονάζοντες υπαλλήλους.

Ποιοι εξαιρούνται όμως από το μέτρο αυτό; Ποιες θέσεις πρέπει αμέσως να καλύπτονται όταν παραμένουν κενές; Μόνον οι δημοσιογράφοι και το προσωπικό των πολιτικών γραφείων των μελών της κυβέρνησης των υφυπουργών και των γενικών γραμματέων. Προφανώς είναι τόσο απαραίτητοι οι κρατικοδίαιτοι δημοσιογράφοι στα διάφορα υπουργεία, που πρέπει αμέσως οι κενές θέσεις να αναπληρώνονται από καινούργιους δημοσιογράφους και να κυκλοφορεί το χρήμα του δημοσίου σε μια ευνοημένη κατηγορία δημοσιογράφων, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κυβέρνηση.

Αν υπάρχει ευαισθησία από πλευράς υπουργείου Οικονομικών το newsbomb.gr θα παραμένει μια απάντηση πριν προχωρήσει στην δημοσίευση των ονομάτων των δημοσιογράφων που προσλαμβάνονται για να καλύψουν κενές θέσεις που δεν υπάρχει λόγος να καλυφθούν.
πηγή: NewsBOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου