Ανοίγματα ΠΑΣΚΕ με πολλή κριτική ...

ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ χρόνο περιορίζοντας αμφισβητήσεις και πιθανές διαρροές στο εσωτερικό της επιχειρεί τώρα η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ και τις ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα. Με ένα 12σέλιδο κείμενο που υπογράφεται από 102 προέδρους δευτεροβάθμιων οργανώσεων, εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών, ο συνδικαλιστικός πυλώνας του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί, με μια πιο διαλλακτική ρητορική, να κάνει άνοιγμα και προς τις άλλες συνδικαλιστικές κινήσεις, ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση ....
.... για να καλυφθεί το κενό που έχει προκύψει στο προεδρείο της ΓΣΕΕ. Μιας ΓΣΕΕ που βάλλεται πανταχόθεν και φρουρείται σε καθημερινή βάση από περιπολικό της αστυνομίας για να αντιμετωπιστούν οι ακραίες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά προσώπων και κτιρίων. Η κατάσταση αυτή έχει φτάσει σχεδόν στα όριά της. Εντείνει τις φυγόκεντρες κινήσεις, τις τάσεις αποχώρησης και απογοήτευσης. Γι’ αυτό και τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ που βρέθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, μη μπορώντας να ανακόψουν με τίποτε την πλήρη αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, σπεύδουν, με το κείμενό τους, να δηλώσουν πρόθυμοι για την «ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και των δομών του».

ΦΥΣΙΚΑ, «η κίνηση των 102» συνδικαλιστών δεν συνιστά ανταρσία κατά της κεντρικής γραμμής του κόμματος. Ωστόσο, στο κείμενο ξεχωρίζουν τα σημεία αυτοκριτικής. Πάντως, ο «νεοφιλελεύθερος μονόδρομος» αποδίδεται στο «δυστύχημα» των συντηρητικών δυνάμεων που ηγεμονεύουν την Ευρώπη, ενώ από την κυβέρνηση ζητείται «επαναδιαπραγμάτευση του Mνημονίου» ώστε να υπάρξουν «ανάσες άσκησης πολιτικής που θα ανακουφίσουν τους πολλούς...». Η ΠΑΣΚΕ δηλώνει διατεθειμένη να καταλήξει σε μια προγραμματική συμφωνία και με τις άλλες συνδικαλιστικές κινήσεις προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στη ΓΣΕΕ. Δέχεται τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου (έχει ζητηθεί από Α. Π. και ΔΑΚΕ) για το οποίο, ωστόσο, υποστηρίζει ότι δεν θα μεταβάλει τους συσχετισμούς, αφού θα γίνει με τους αντιπροσώπους που είχαν εκλεγεί για το προηγούμενο συνέδριο.
πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου