«Κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο» είπε ο Κ.Παπούλιας στον Αρμένιο ομόλογό του

ΕΥΘΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ στο ρόλο που έχει διαδραματίσει η Τουρκία στην ιστορία της Ελλάδας και της Αρμενίας έκανε ο Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Αρμένιο ομόλογό του, Σερζ Σαρκισιάν:
«Κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο» σημείωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την ελπίδα η Άγκυρα να ανταποκριθεί στις προσπάθειες της Αθήνας για την οικοδόμηση μιας νέας σχέσης.

Ο Κάρολος Παπούλιας σημείωσε ακόμη ότι αν η Ελλάδα δεν είχε το οικονομικό βάρος της ισορροπίας των εξοπλισμών, δεν θα είχε ανάγκη το ΔΝΤ και συνέχισε: «Δίνουμε τα περισσότερα χρήματα από όλους τους συμμάχους μας στους εξοπλισμούς και αυτό είναι άδικο για έναν ειρηνικό λαό. Ελπίζουμε όμως.»

Ο κ. Σαρκισιάν αναφέρθηκε και αυτός στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για δύσκολο γείτονα, που μιλά από θέση ισχύος.
Ο Αρμένιος πρόεδρος τόνισε ωστόσο ότι «οι καιροί άλλαξαν» και πρόσθεσε: «Έχουμε δικές μας επιθυμίες και οράματα για το μέλλον των χωρών μας».

Οι δύο πρόεδροι αναφέρθηκαν εκτενώς στις αρμονικές σχέσεις συνεργασίας των δύο χωρών και εξέφρασαν την πεποίθησή τους για τις δυνατότητες διεύρυνσής τους.
Στις συνομιλίες συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης και οι Αρμένιοι ομόλογοί τους.
πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου