Ξεσηκώθηκαν τα κόμματα της Αριστεράς

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της Αριστεράς στην υπογραφή της πρώτης επιχειρησιακής σύμβασης, στη γαλακτοβιομηχανία ΝΕΟΓΑΛ της Δράμας. Καλούν το λαό και τα συνδικάτα να σημάνουν συναγερμό και να σταματήσουν την εφαρμογή του αντεργατικού νόμου. 
Για νέο έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης κάνει λόγο το ΚΚΕ, με αφορμή την υπογραφή της πρώτης επιχειρησιακής σύμβασης στην εταιρεία ΝΕΟΓΑΛ στη Δράμα.
"Η υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης από τη ΝΕΟΓΑΛ, που μειώνει κατά 9% όλες τις αποδοχές, επικαλούμενη λόγους ανταγωνιστικότητας και η συνεργία των εργοδοτικών συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καταρρίπτει όλη την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και αποδείχνει ότι η δραστική μείωση των μισθών απειλεί όλους τους εργαζόμενους", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.

"Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κάθε εργασιακό χώρο και κλάδο. Καμία αυταπάτη, ταξική αφύπνιση και συσπείρωση, για να σταματήσουμε το νέο έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης", καταλήγει η ανακοίνωση.

Έντονη ήταν η αντίδραση και του ΠΑΜΕ που μιλά για «άθλια συμφωνία» και επιτίθεται στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου είναι η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ και ο πρόεδρος του σωματείου είναι στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και εκλεγμένος στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Δράμας, «το οποίο καλύπτει πλήρως την άθλια συμφωνία».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ότι η συγκεκριμένη εταιρία είχε κέρδη 2 εκατομμύρια ευρώ το 2009.

ΣΥΝ: Να ακυρώσουν το νόμο τα συνδικάτα

Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να μην επιτρέψουν την απόλυτη φτωχοποίηση των εργαζομένων και να ακυρώσουν στην πράξη τον αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης μη βάζοντας την υπογραφή τους σε οποιαδήποτε συμφωνία προβλέπει μειώσεις των μισθών, καλεί όλα τα συνδικάτα ο ΣΥΝ.

Στη σχετική δήλωσή του ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, αναφέρει ότι "η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου με τον πρόσφατο αντεργατικό της νόμο άναψε το πράσινο φως στις επιχειρήσεις είτε απειλώντας τους εργαζόμενους με απολύσεις, είτε με τη συμφωνία εργοδοτικών ή κυβερνητικών συνδικαλιστών, να προχωρούν σε μειώσεις μισθών και να μετατρέπουν σε κόλαση τους εργασιακούς χώρους. Πολλές μάλιστα επιχειρήσεις θεωρώντας ότι «τώρα που βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε - έξι», παρ' ότι είναι κερδοφόρες, προχωρούν αυθαίρετα σε μειώσεις μισθών κάτω και από τον κατώτερο εγγυημένο μισθό και χωρίς καν συμφωνία του αρμόδιου συνδικάτου".
πηγή: ΕΘΝΟΣonline

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου