Ούτε ένας στη φυλακή;

του Νίκου Χατζηνικολάου από το real.gr 
Ο ΠΡΟΣΦΑΤΟΣ ξυλοδαρμός του βουλευτή και πρώην υπουργού της Ν.Δ. κ. Κωστή Χατζηδάκη, στο κέντρο της Αθήνας, έφερε στο προσκήνιο, με τον πιο έντονο και δραματικό τρόπο, την οργή, την απογοήτευση και την αποστροφή της ελληνικής κοινωνίας για την πολιτική και τους πολιτικούς.
Οταν ένας βουλευτής χαμηλών τόνων, που κατά τεκμήριο θεωρείται έντιμος, εργατικός και αξιοπρεπής όπως ο κ. Χατζηδάκης δεν μπορεί πλέον να περπατήσει στον δρόμο με ασφάλεια, είναι ηλίου φαεινότερον ότι η αξιοπιστία της πολιτικής μας σκηνής βρίσκεται στο ναδίρ. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς. Η δυσαρέσκειά τους έχει γιγαντωθεί και εκδηλώνεται πλέον γενικευμένα. Επί δικαίων και αδίκων...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ κοινωνία χρεώνει στο πολιτικό σύστημα και ιδίως στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. των τελευταίων δεκαετιών ανικανότητα και ανεντιμότητα. Τις θεωρεί υπεύθυνες για την οικονομική, αλλά και για την πολιτική και ηθική χρεοκοπία της πατρίδας μας. Και βεβαίως τις θεωρεί επίσης υπεύθυνες για τη στασιμότητα ή την οπισθοδρόμηση στα κρίσιμα μέτωπα των εθνικών μας θεμάτων.

ΑΥΤΟ, όμως, που εξοργίζει περισσότερο από όλα τα άλλα τους Ελληνες είναι η σκανδαλώδης διαχείριση και η προκλητική διασπάθιση του δημόσιου χρήματος από επίορκους πολιτικούς, που εισήλθαν στο Κοινοβούλιο ανεπάγγελτοι και πένητες και εξήλθαν με ειδίκευση στις πάσης φύσεως κομπίνες και λαμογιές και φυσικά πάμπλουτοι. Η κοινωνία τούς γνωρίζει και τους δείχνει! Και διερωτάται έκπληκτη γιατί τους ανέχονται και τους καλύπτουν οι έντιμοι συνάδελφοί τους, τα κόμματα στα οποία ανήκουν και κυρίως η Δικαιοσύνη.

ΕΝΑ ΣΥΝΗΘΕΣ επιχείρημα, το οποίο διατυπώνουν, ενοχλημένοι από την ισοπεδωτική κριτική που δέχεται πλέον από τους πολίτες ο πολιτικός κόσμος, ορισμένοι έντιμοι εκπρόσωποί του είναι το γνωστό «δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Τον τελευταίο, όμως, καιρό και αυτή ακόμη η εύλογη ένσταση απορρίπτεται από τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, καθώς θεωρούν ότι οι ευθύνες για την ατιμωρησία των πολιτικών, που έβαλαν το χέρι στο βάζο με το μέλι, βαρύνουν «οριζόντια» το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας και ιδίως τα στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων, που κυβέρνησαν και κυβερνούν χωρίς διακοπή από το 1974 μέχρι σήμερα. Και βέβαια η κοινωνία έχει αρχίσει πλέον να «ψιθυρίζει» και για τις ευθύνες των δικαστικών λειτουργών και της Δικαιοσύνης. «Ψίθυρος» που μέρα με τη μέρα δυναμώνει και αν δεν αλλάξει κάτι, σύντομα θα γίνει κραυγή!

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς είναι δύο «παιδιά» της γενιάς της μεταπολίτευσης. Ανδρώθηκαν πολιτικά, διακρίθηκαν και αναδείχθηκαν στη διάρκειά της. Και είναι οι πρώτοι πρόεδροι των κομμάτων τους που εκλέχθηκαν απευθείας από τη λαϊκή βάση. Επίσης, έχουν συνυπάρξει, στα φοιτητικά τους χρόνια, σε ένα δωμάτιο λίγων τετραγωνικών. Υπήρξαν φίλοι. Και επομένως η επικοινωνία και η συνεννόησή τους είναι λογικά πιο εύκολη.

ΟΙ ΔΥΟ ΗΓΕΤΕΣ έχουν δεσμευθεί προεκλογικά ότι θα υπηρετήσουν την κάθαρση του δημόσιου βίου και ότι θα συμβάλουν αποφασιστικά στην επιστροφή της ηθικής και της διαφάνειας στην πολιτική μας ζωή. Εχουν χρέος, λοιπόν, τώρα να συνεργασθούν στενά για τον σκοπό αυτό. Ας ξανακλειστούν, όπως τότε στα φοιτητικά τους χρόνια, σε ένα δωμάτιο και ας συμφωνήσουν σε ένα ταχύρρυθμο και αποτελεσματικό σχέδιο κάθαρσης του πολιτικού προσωπικού των κομμάτων τους. Ας ανακηρύξουν το 2011 έτος επιστροφής της πολιτικής στις ρίζες των ηθικών αρχών και αξιών που χαρακτήριζαν τη δράση των πολιτικών ανδρών σε άλλες, καλύτερες εποχές. Τότε που έμπαιναν στη Βουλή πλούσιοι και έβγαιναν φτωχοί. Και ας στείλουν 2-3 πράσινους και 2-3 γαλάζιους στη φυλακή. Ας στείλουν 10-15 πράσινους και 10-15 γαλάζιους στα σπίτια τους, αφού πρώτα ξεσκεπάσουν τις παραγεγραμμένες ληστείες και ατιμίες που διέπραξαν σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Και ας προχωρήσει το κράτος μας σε αγωγές αστικών αποζημιώσεων σε βάρος τους, για να «δημευθούν» οι περιουσίες τους. Οσο ψηλά και αν βρίσκονται ή βρίσκονταν. Διαφορετικά, το υπάρχον, διεφθαρμένο σκηνικό θα καταρρεύσει. Και θα συμπαρασύρει και όσους έντιμους σιωπούν και συγκαλύπτουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου