Συνελλήφθη Γερμανός δημοσιογράφος στον Έβρο...για κατασκοπεία!

ΓΕΡΜΑΝΟΣ δημοσιογράφος συνελλήφθη το πρωί στον Έβρο γιατί φωτογράφιζε οχυρωματικές θέσεις του στρατού στη περιοχή. Σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών Ορεστιάδας "συνελήφθη στην παραμεθόριο περιοχή Καστανέων – Ν. Βύσσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, 46χρονος Γερμανικής καταγωγής δημοσιογράφος, ο οποίος εισήλθε σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, ο 46χρονος δημοσιογράφος εντοπίσθηκε από περιπολούντες Έλληνες Συνοριοφύλακες, που επιχειρούσαν στο πλαίσιο των Κοινών Ομάδων Ταχείας Επέμβασης ( RABITs ), να κινείται με ιδιωτικό επιβατικό αυτοκίνητο επί της οριογραμμής των χερσαίων συνόρων, σε χώρους που υπάρχουν περιορισμοί και απαγορεύσεις πρόσβασης. Στην κατοχή του βρέθηκε μία φωτογραφική μηχανή, με φωτογραφικό υλικό, η οποία κατασχέθηκε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ έρευνα προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν τήρησε τους προβλεπόμενους κανόνες πρόσβασης και τις διαδικασίες δημοσιογραφικής κάλυψης που έχουν δημοσιοποιηθεί και προϋποθέτουν ειδική άδεια από τις Ελληνικές Αρχές.

Ο ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣ οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 149 Π.Κ. καθώς και Α.Ν. 376/18-12-1936 «περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων».
πηγή: OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου