Παπανδρέου:Έχουμε οδικό χάρτη για να βγούμε από το πρόβλημα του χρέους ....

ΔΕΝ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης του χρέους, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση του βρετανού συντονιστή της συζήτησης στο Νταβός, δημοσιογράφου των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" Λάιονελ Μπάρμπερ.

Ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε πάντως ότι πολλοί συζητούν για το θέμα αυτό, ωστόσο απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. "Έχουμε οδικό χάρτη για να βγούμε από το πρόβλημα του χρέους", τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο όπως για παράδειγμα πολύ δύσκολες και επώδυνες αλλαγές. Και ανέφερε χαρακτηριστικά την προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος το οποίο μειώθηκε περισσότερο από ότι είχε αρχικά υπολογιστεί, ενώ το επόμενο έτος θα μειωθεί άλλες δύο μονάδες.

ΕΙΜΑΣΤΕ στο δρόμο της ανάπτυξης, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός για το 2012 όπως και για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στις αγορές, στις οποίες δεν απέκλεισε η Ελλάδα να απευθυνθεί στο τέλος του 2011. Είμαστε σε έναν πολύ σημαντικό δρόμο αλλαγών, συμπλήρωσε, και ο μηχανισμός στήριξης μας βοήθησε αλλά δεν αρκεί, για να τονίσει ακολούθως ότι χρειαζόμαστε ένα δυνατό και ευέλικτο μηχανισμό.

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλά εργαλεία, όπως τα ευρωομόλογα για τα οποία γίνεται συζήτηση ή η επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. για να μετριαστούν οι φόβοι των αγορών. Έχουμε πάρει την απόφαση για να πετύχουμε, τόνισε συμπληρώνοντας ότι η συζήτηση για την επιμήκυνση αφορά στους πόρους με βάση τους οποίους θα γίνει και εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι όλα αυτά θα αποβούν θετικά.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ σημείωσε ότι πρέπει να δούμε και γενικότερα την ανάπτυξη στην Ευρώπη αλλά και μεθόδους για να επιφέρουμε την πράσινη ανάπτυξη. Αναφέρθηκε και στο μοντέλο ανάπτυξης που υπάρχει σήμερα στο οποίο, όπως τόνισε, κυριαρχούν οι χαμηλές αμοιβές και παράλληλα ενώ βλέπουμε την εργατική τάξη να συμπιέζεται, όσοι βρίσκονται στα πιο ψηλά στρώματα γίνονται ακόμα πλουσιότεροι. Γι΄ αυτό, πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να συζητήσουμε για την ισότητα αλλά και γιατί το κοινωνικό αυτό μοντέλο παράγει πολύ λαϊκισμό και αυξάνει τα φαινόμενα λαϊκισμού και φονταμενταλισμού. Η Ευρώπη, κατέληξε ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να επενδύσει σημαντικά στην πράσινη ανάπτυξη και τις υποδομές.
sofokleous10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου