Μειώθηκε το ΑΕΠ της Ελλάδας

ΜΕΙΩΘΗΚΕ το ΑΕΠ της Ελλάδας, το τρίτο τρίμηνο του 2010 κατά 1,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 4,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση μεταξύ των 27 κρατών μελών της ΕΕ, όπου κατά μέσο όρο το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 2,2% σε ετήσια βάση.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, σε πτωτική αναθεώρηση της αρχικής εκτίμησης για τον ρυθμό ανάπτυξης της ευρωζώνης για το τρίτο τρίμηνο του έτους προχώρησε η Eurostat. Συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης ευρωζώνης περιορίστηκε το τρίτο τρίμηνο στο 0,3% (σε μηνιαία βάση) έναντι αρχικής εκτίμησης κατά 0,4%. Επισημαίνεται ότι οι αναλυτές - σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters - προέβλεπαν δεν θα υπάρξει αναθεώρηση των αρχικών εκτιμήσεων.

ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ, ο ρυθμός ανάπτυξης ευρωζώνης έμεινε αμετάβλητος στο 1,9%. Επιπλέον, η Eurostat ανακοίνωσε ότι το ποσοστό της ανεργίας στην ζώνη του ευρώ, έμεινε αμετάβλητο τον Νοέμβριο, στο 10,1%, όπως ανέμεναν οι αναλυτές.
πηγή: Ant1

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου