Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στην Τυνησία σε διαδηλώσεις κατά της ανεργίας

ΣΕ ΟΚΤΩ ανέβασε η κυβέρνηση της Τυνησίας των αριθμών των νεκρών κατά τις συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές κατά της ανεργίας από το Σάββατο το βράδυ έως το απόγευμα της Κυριακής.

ΣΥΜΦΩΝΑ με την κυβερνητική ανακοίνωση, πέντε άνθρωποι έπεσαν νεκροί στην πόλη Τάλα και άλλοι τρεις έχασαν τη ζωή τους στη γειτονική Κασερίν.

ΩΣΤΟΣΟ, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι οι νεκροί διαδηλωτές από αστυνομικά πυρά είναι τουλάχιστον 20 και κάλεσε τον πρόεδρο Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι να επιβάλει κατάπαυση του πυρός και να σεβαστεί το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν.

«Οι πληροφορίες που μας έρχονται από το Κασερίν και το Τάλα αναφέρουν τουλάχιστον 20 νεκρούς στις συγκρούσεις που συνεχίζονται και σήμερα το πρωί» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Πυροβόλησαν ακόμη και πομπές κηδειών» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι έλαβε τις πληροφορίες αυτές από συνδέσμους του κόμματός του στις δύο πόλεις.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ, το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλέστηκε μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες τουλαχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο στην πόλη Κασερίν, ενώ επίσης έκαναν λόγο για μεγάλο αριθμών σοβαρά τραυματισμένων ανθρώπων και εξέφραζαν φόβους για αύξηση του αριθμού των νεκρών.

ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ που είχε εκδώσει νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας παραδεχόταν πως οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση των όπλων τους, σε μια πράξη όμως αυτοάμυνας.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ξεσπούν σε διάφορες πόλεις της Τυνησίας εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Οι συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις απαιτούν δουλειές και επενδύσεις. Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η αναταραχή είναι έργο μιας ομάδας εξτρεμιστών, οι οποίοι θέλουν να προκαλέσουν ζημιά στη χώρα.
πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου