“Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω” και στα ΜΜΜ!

Σε «κίνημα» έχει μετατραπεί η «άρνηση» των επιβατών να πληρώσουν εισιτήρια στα Μέσα Μεταφοράς, κατά τα πρότυπα των διοδίων.
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα δεκάδων επιτροπών κατά της ακρίβειας, εκατοντάδες πολίτες δεν «χτυπάνε» εισιτήρια στα ακυρωτικά μηχανήματα, γεγονός, που αποτελεί «πονοκέφαλο» για τα συναρμόδια υπουργεία.


Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία σε ορισμένα μέσα, κυρίως στα λεωφορεία, το ποσοστό αυτών που είτε ταξιδεύουν λαθραία, είτε δεν ακυρώνουν το εισιτήριό τους, φτάνει περίπου το 40%.

Κινήσεις πολιτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προέβησαν σε συμβολική κατάληψη λεωφορείων ενώ ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στους σταθμούς του Μετρό στο Σύνταγμα και του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.

Εξάλλου αύριο και το επόμενο Σάββατο μέλη των δεκάδων κινήσεων, που συντονίζουν τη δράση τους, θα συγκεντρωθούν σε κεντρικούς σταθμούς των μέσων μεταφοράς και θα ενημερώνουν το επιβατικό κοινό.

Μιλώντας στο newsbomb.gr η Μαρία Γασπαρινάτου, μέλος της επιτροπής «Δεν πληρώνω», είπε, ότι πρώτος στόχος του κινήματος είναι η ακύρωση των «τσουχτερών» αυξήσεων στα εισιτήρια από 1ης Φεβρουαρίου, ενώ έκανε λόγο για εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου.

Χαρακτήρισε «παράνομες» τις αυξήσεις στα εισιτήρια, καθώς, όπως είπε, τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει «ζεστό» χρήμα στους επιχειρηματίες, κόβει μισθούς και συντάξεις από τους πολίτες.

Σε ανυπακοή και άρνηση ακύρωσης των εισιτηρίων καλεί με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
πηγή: newsBomb.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου