DAVOS: Αμερικανικές νουθεσίες, γερμανικός «σοβινισμός»...

Μέρκελ: Θα τα καταφέρουμε μόνοι μας..
Η ΚΙΝΑ θα συνεχίσει να στηρίζει την Ευρώπη στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, η Γαλλία επιβεβαιώνει ότι η επαναγορά χρέους μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι «μια επιλογή που εξετάζεται», η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει ότι η Ευρώπη θα στηριχθεί μόνο στις δικές της δυνάμεις .....
για να ξεπεράσει τις δυσκολίες και οι Ιρλανδοί ηγέτες της αντιπολίτευσης (πιθανής αυριανής κυβέρνησης, μετά τις επικείμενες εκλογές) ζητούν επισήμως από την Κομισιόν τη μείωση των επιτοκίων του δανείου που έλαβε η χώρα κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες!

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ τρέχουν στο Νταβός με καταιγιστικούς ρυθμούς, με δεδομένη όμως τη σημαντική μεταστροφή του κλίματος σε σχέση με τις περασμένες χρονιές.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ αυτού και η στάση της ελληνικής αντιπροσωπείας, με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να δίνει και φέτος πολλές συνεντεύξεις σε ξένα δίκτυα, όπου όμως εμφανίζεται πλέον σε καλύτερη θέση σε σχέση με πέρυσι, διατρανώνοντας την πεποίθησή του ότι η χώρα κατάφερε σχεδόν το ακατόρθωτο (σε σχέση με πέρυσι, για παράδειγμα).

ΤΕΛΟΣ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος, αφού επισήμανε ότι η αμερικανική οικονομία βαδίζει σε τροχιά ανάκαμψης, εξέφρασε αισιοδοξία και για μια ανάλογη πορεία της Ευρώπης.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ωστόσο πως, το πλέον σύνηθες λάθος που κάνουν σε περιόδους κρίσεις οι πολιτικοί και οικονομικοί ταγοί, είναι το ό,τι βιάζονται να αποσύρουν, να αναιρέσουν τα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης, που ενίοτε λαμβάνουν. Και συστήνει και στους Ευρωπαίους να μην πράξουν το ίδιο σφάλμα...
πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου