Siemens: Αρχισαν το παζάρι με τα «χοντρά» ονόματα ...

Μέχρι τελικής πτώσεως συνεχίζονται οι μυστικές διαβουλεύσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για τα ονόματα των πρώην κυβερνητικών στελεχών που θα αναγραφούν τελικά στο πόρισμα της ερχόμενης Πέμπτης για το σκάνδαλο της Siemens.
Τα δύο «στρατόπεδα» σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι η πολυσέλιδη έκθεση που θα δώσουν στη δημοσιότητα σε μερικές ημέρες δεν θα αντιστοιχεί σε πόρισμα με την κυριολεκτική σημασία του όρου, αλλά ...
 σε ενιαίο κείμενο όπου θα καταγράφονται, όπου κρίνεται αναγκαίο, οι διαφωνίες σε σχέση με την αξιολόγηση των πράξεων των πολιτικών στελεχών που θα προβάλει κάθε κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία 24ωρα διαφαίνεται, όπως τουλάχιστον αφήνουν να εννοηθεί στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μια στροφή επί το σκληρότερον από την πλευρά της κυβερνητικής παράταξης.
Ειδικότερα, βουλευτές της Ν.Δ. αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται προφανώς για τη δημιουργία εντυπώσεων στην «ενοχοποίηση» πρώην υπουργών που, όπως λένε, ουδεμία σχέση έχουν με το μέγα σκάνδαλο.

Για παράδειγμα, όπως διοχετεύουν οι ίδιοι, ο Β. Πολύδωρας παρά το ότι υπέγραψε τις τροποποιητικές συμβάσεις για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C-4Ι δεν φέρει καμία ευθύνη και αυτό διότι το σύστημα παραγγέλθηκε επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ.
Παρόμοιες αιτιάσεις προβάλλουν και για τον Πρ. Παυλόπουλο, για τον οποίο, υπογραμμίζουν, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τυχόν εμπλοκή του στην υπόθεση.

Στον αντίποδα, κατά πληροφορίες πάντα, η Ν.Δ. προσανατολίζεται να ρίξει στο τραπέζι μεταξύ των άλλων και εφόσον βέβαια το ΠΑΣΟΚ επιμείνει στην ίδια στάση, τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.
Βουλευτές του κόμματος έλεγαν χθες ότι επί των ημερών της διακυβέρνησής του ψηφίστηκε ο νόμος για τις προγραμματικές συμβάσεις με τον οποίο χωρίς να προηγηθεί διαγωνισμός και με απόφαση του Δ.Σ. της κάθε ΔΕΚΟ, αλλά και του αρμόδιου υπουργού, γίνονταν απευθείας αναθέσεις.

Οι ίδιοι υπενθύμιζαν εξάλλου ότι εξαιτίας της ανεξέλεγκτης κατάστασης είχε παραιτηθεί διαμαρτυρόμενος ο τότε υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χ. Καστανίδης. Τη θέση του κατέλαβε ο Τ. Μαντέλης με τα γνωστά αποτελέσματα.

Σήμερα το μεσημέρι η εξεταστική επιτροπή πρόκειται να συνεδριάσει προκειμένου να μπει και επίσημα στην τελική ευθεία για τη συγγραφή του πορίσματος. *
πηγή: ΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου