Bild προς Παπανδρέου: Πάτε στοίχημα ότι δεν θα ξεπληρώσετε το χρέος σας;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, στη γερμανική εφημερίδα Bild. Στην πρώτη του ερώτηση ο Γερμανός δημοσιογράφος ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να βάλει στοίχημα αν η Ελλάδα θα ξεπληρώσει κάποτε το χρέος της. Ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε με απόλυτη βεβαιότητα, ότι ....
η Ελλάδα θα ξεπληρώσει μέχρι και την τελευταία δεκάρα, όπως τόνισε και πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός κάνει μεγάλες θυσίες.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ  και τον μεγάλο αριθμό των εργαζομένων, ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε πως η πολιτική κουλτούρα θα αλλάξει στην Ελλάδα και θα μπει τέλος στην ευνοιοκρατία, που επικρατούσε μέχρι σήμερα στη χώρα.

ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ για την πώληση των ελληνικών νησιών, που θα έφερνε μεγάλα ποσά στα ταμεία του κράτους, ο κ. Παπανδρέου ήταν αρνητικός και τόνισε πως τα νησιά είναι μέρος της κληρονομιάς και της ιστορίας της χώρας αλλά εκτός αυτού είναι και αξιοποιήσιμα.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ που γίνονται στην Ελλάδα κατά της πολιτικής του, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι πρόσφατες περιφερειακές εκλογές που πήραν τη μορφή δημοψηφίσματος του έδωσαν το πράσινο φως να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις, όπως και ήδη κάνει, ενώ σε ερώτηση σχετικά με τα δάνεια που έχει λάβει η χώρα και τη δυσαρέσκεια των Γερμανών φορολογουμένων, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη πληρώσει τόκους, και τόνισε ότι δεν της δόθηκε κάτι ως δώρο. Στην ερώτηση για το αν σκέφτεται η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη, ο πρωθυπουργός απάντησε πως κάτι τέτοιο θα έφερνε διάσπαση της ευρωζώνης και της οικονομίας.
πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου