Καρατζαφέρης καλεί Παπανδρέου για το "Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας"

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, κατέθεσε σήμερα επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με θέμα: «Το σχέδιο των ισχυρών της ΟΝΕ για ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση και για επιβολή διά βίου λιτότητας στους οικονομικά ασθενέστερους».
Ο κ. Καρατζαφέρης επισημαίνει ότι «ο γαλλογερμανικός άξονας έθεσε επί τάπητος το ''Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας'', ένα νέο πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο για το μέλλον της ευρωζώνης. Σύμφωνα με αυτό, η ενίσχυση των πόρων του Μηχανισμού Στήριξης και η διευκόλυνση αποπληρωμής των δανείων, θα συνοδευτεί από το βαρύ ''αντίτιμο'' της πλήρους εκχώρησης στις Βρυξέλλες εθνικών πολιτικών που αφορούν στη φορολογία, τις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις».

Ρωτά, δε, τον πρωθυπουργό: «Θα συναινέσετε στο σχέδιο αυτό περαιτέρω υποβάθμισης του ρόλου του έθνους-κράτους; Θα αποδεχτείτε αυτήν την προωθούμενη ''διά βίου λιτότητα'' και την ακόμη μεγαλύτερη περιστολή μισθών και συντάξεων, τη στιγμή που έχει εξαντληθεί κάθε αντοχή για τον ελληνικό λαό;».
πηγή: zougla.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου