«Συνταγή» Ρομπάι για το χρέος χωρίς γερμανικά «υλικά» ...

Χ. Β. Ρομπάϊ
ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ του για το σύμφωνο ενίσχυσης ανταγωνιστικότητας στην ευρωζώνη θα παρουσιάσει σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, το οποίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο ξένο Τύπο, δεν υιοθετεί τις επίμαχες γερμανικές προτάσεις περί αύξησης ορίων ηλικίας και κατάργησης της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των μισθών.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ του Χέρμαν Βαν Ρομπάι αναμένεται να διατυπωθεί κατά τη διάρκεια σύσκεψης αξιωματούχων από της χώρες του ευρώ που θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.

ΣΥΜΦΩΝΑ με ξένα δημοσιεύματα, την θέση των γερμανικών προτάσεων πήραν μια σειρά από δείκτες που θα πρέπει να τηρούνται από τα κράτη και αφορούν στους τομείς της απασχόλησης, της ανταγωνιστικότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Στο σύμφωνο θα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι χώρες τις Ε.Ε. όπως π.χ ο χώρες τις ανατολικής Ευρώπης που ανησυχούν μήπως αποκλειστούν από ένα σύστημα ενισχυμένης συνεργασίας που θα αφορά μόνο τις χώρες της ευζώνης, αναφέρει ανώνυμη πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι χώρες της ζώνης του ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν πιο φιλόδοξους στόχους όπως αναφέρει σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία η ίδια πηγή.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ προβλέπει ότι οι αρχηγοί των κρατών της ευρωζώνης θα εξετάζουν την πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί ενώ αποτίμηση θα γίνεται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
πηγή: Εnet



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου