Τσίπρας προς Παπακωνσταντίνου: «Είστε καταγέλαστοι»

ΣΦΟΡΔΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σημειώθηκε στην Βουλή με αφορμή ερώτηση του κ. Τσίπρα για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.

Ο Α. Τσίπρας υποστήριξε ότι «το μνημόνιο έχει αποτύχει παταγωδώς», ενώ πρόσθεσε πώς η κυβέρνηση το ομολογεί μιας και ψάχνει «να ξεπουλήσει το δημόσιο πλούτο της χώρας».

«Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση και τη λαϊκή εντολή για να κυρώσει αποφάσεις που θα αφορούν τις δύο επόμενες γενιές», υπογράμμισε.

«Η δημοκρατία μας έχει κανόνες, γίνονται εκλογές, κάποιο κόμμα έχει την πλειοψηφία και την έχει για τέσσερα χρόνια. Τα περί νομιμοποίησης νομίζω πως είναι εντελώς τόπου και χρόνου σε αυτήν την αίθουσα», απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η Βουλή ψηφίζει κάθε νόμο. Ερχόμαστε και παίρνουμε την έγκριση του κοινοβουλίου για κάθε τι».

«Δεν έχω καταλάβει ποια είναι η θέση σας. Θέλετε να φύγουμε από την ΕΕ; Προτιμούσατε το Μάιο του 2010 η χώρα να κηρύξει στάση πληρωμών;», ρώτησε τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάνετε μαθήματα σε ένα κοινοβούλιο, που έχετε καταργήσει. Αντί να ζητήσετε συγνώμη από τον λαό για τα δεινά που περνάει εδώ κ ένα χρόνο, βγαίνετε κι από πάνω», είπε.

«Οδηγείτε τον ελληνικό λαό σε βαθιά ύφεση, λιτότητα, φτώχεια, χωρίς να δίνετε καμία ελπίδα. Δεν υποτιμώ τις ικανότητές σας. Όταν εκπροσωπείτε όμως έναν λαό διαπραγματεύεστε, δεν τα δίνετε όλα. Έχετε αποδειχθεί λαγοί στην κούρσα διάλυσης της Ευρώπης...Γελοιοποιηθήκατε με την εξέγερση της πιτζάμας που κάνατε με την τρόικα».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον υπουργό των Οικονομικών και τον πρωθυπουργό «καταγέλαστους», ενώ συμπλήρωσε «υπάρχουν δύο στάδια στην κατρακύλα: Το πρώτο είναι να σε μισήσει ο ελληνικός λαός, το δεύτερο να σε απαξιώσει, είστε στο δεύτερο στάδιο».

Κλείνοντας κ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τον πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι καταφεύγει μονίμως σε εύκολα κλισέ και κορώνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου