Υποκρισία .. μεγατόνων!

 γράφει ο Σπύρος Γκανής
ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ επικοινωνιακό τέχνασμα απάντησε ο «δολερός» πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και το «σαθρό» επιτελείο του στο αλαλούμ που δημιουργήθηκε με την συνέντευξη της τρόικας για την αξιοποίηση - εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την είσπραξη των 50 δις μέχρι το 2015...

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ .. μεγατόνων και «παραμύθιασμα» αποτελεί η νέα εξαγγελία Παπανδρέου ότι «θα υπάρξει νόμος κατά της πώλησης ελληνικής γης, που θα περάσει εν καιρώ και στο Σύνταγμα»!

Η ΝΕΑ πρωθυπουργική εξαγγελία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το πρώτο μνημόνιο του Μάη του ’10, που ο ίδιος και τι οικονομικό του επιτελείο έχει αποδεχτεί, σύμφωνα με το οποίο η δημόσια περιουσία στο σύνολό της είναι υποθηκευμένη στους δανειστές μας και η οποιασδήποτε μορφής αξιοποίηση, εκμετάλλευση, πώληση, εκχώρηση κλπ, θα πρέπει να τύχει της αποδοχής της τρόικας και των λόμπι των τοκογλύφων-δανειστών μας.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ και κυβέρνηση θα πρέπει να αναλογιστούν την κρίσιμη κατάσταση της χώρας και επιτέλους να συζητήσουν ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ με όλα τα κόμματα και την ελληνική κοινωνία για ένα ρεαλιστικό σχέδιο διάσωσης, για το κτίσιμο της ΕΛΛΑΔΑΣ του αύριο.

ΚΥΡΙΟΙ της κυβέρνησης πιάσαμε «πάτο», το επιβεβαιώνει η εικόνα της κοινωνίας, η κατάσταση της οικονομίας και ακόμα και αυτή η έκθεση της ΤτΕ, συνεπώς είναι επιβεβλημένο εδώ και τώρα η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία να εγκαταλείψουν την υποκρισία, την διγλωσσία και τα ψεύδη με τα οποία παραμυθιάζουν την κοινωνία, να σταθούν με παρρησία απέναντι στον ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, να μιλήσουν επιτέλους με ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ.

Είναι πασιφανές ότι η οικονομική πολιτική του μνημονίου ΑΠΕΤΥΧΕ…..
- Αποδεικνύεται από την εικόνα «νεκροταφείου» που παρουσιάζει η ελληνική κοινωνία.
- Αποδεικνύεται από την ανεξέλεγκτη διόγκωση των δεικτών της ύφεσης, του πληθωρισμού, , της ανεργίας. της φτώχιας, της ακρίβειας.
- Αποδεικνύεται από την φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, από το ξεχαρβάλωμα του κοινωνικού κράτους, από την κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Υγεία, την Ασφάλιση, τις Συγκοινωνίες, την Παιδεία κ.α. όπου βίαια και ετσιθελικά διαλύθηκαν όλα στο όνομα ενός απροσδιόριστου «εκσυγχρονισμού» που μόνο στόχο έχει την εξοικονόμηση πόρων για τις αδηφάγες τσέπες των τοκογλύφων δανειστών μας.
ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ μήνες μετά την επιβολή του απεχθούς μνημονίου και των δεινών που αυτό επισώρευσε στην ελληνική κοινωνία κρίνεται επιβεβλημένη η εκπόνηση ενός διακομματικού ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ρεαλιστικού σχεδίου εξόδου από την κρίση με επίκεντρο το έλληνα πολίτη και την αναδόμηση του κοινωνικού κράτους από τα σημερινά του ερείπια.

Ένα ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ σχέδιο δράσης τέτοιο το οποίο, και βέβαια, θα αναγνωρίζει τις όποιες διεθνείς μας υποχρεώσεις, ΑΛΛΑ οι όποιες λύσεις θα κινούνται έξω και μακριά από τα συμφέροντα, τις υποδείξεις και τους σχεδιασμούς των διεθνών και εγχώριων συμφερόντων που μας οδήγησαν σ’ αυτή την τραγωδία.

ΕΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του έχουν εναπομείνει έστω και ελάχιστα ψήγματα ελληνοπρέπειας τότε θα πρέπει να εγκαταλείψουν αυτήν την αδιέξοδη πολιτική που επιβάλλεται από εξωθεσμικά τοκογλυφικά κέντρα, ΔΝΤ, Τραπεζικά λόμπι και τους μεγαλοτοκογλύφους της παρέας του Σόρος.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ «θεατή των γεγονότων», το Κον Κάρολο Παπούλια, θα πρέπει ίσως τιμώντας τον θεσμό που εκπροσωπεί και ακόμα για την υστεροφημία του, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ!
Μην φοβάστε σεβαστέ πρόεδρε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, μια τέτοια κρίση ίσως να απειλεί
συμφέροντα των δανειστών μας αλλά θα ταράξει να βαλτωμένα νερά του σάπιου πολιτικού συστήματος, θα αναδείξει υγιείς πολιτικές δυνάμεις και θα σηματοδοτήσει την νέα προσπάθεια του ελληνισμού…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου