Ψέμα στο ψέμα…

της Αννας Παναγιωτερέα
ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ενώπιον των Πολιτών, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση, είναι αν πρέπει να εμπιστεύονται την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Η ελληνική κοινωνία διχάζεται: Υπάρχει μία μερίδα που θεωρεί το Μνημόνιο ως τη διέξοδο από την κρίση, ενώ η άλλη ως το βάθεμά της. Χωρίς αμφιβολία υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
Το ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα για να αναδιοργανώσει το κράτος και δεν διαπραγματεύεται τα μειονεκτήματα για να μην εξελιχθεί η κρίση σε πανώλη. Τα άφησε όλα, άβουλη, στη βούληση της τρόικας.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους μίλησα χθες στη Βουλή, εξέφραζαν την οργή τους για τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση τις «ανακοινώσεις» της τρόικας. Πιστεύουν ότι υπάρχει έλλειμμα επικοινωνιακής πολιτικής. Αν είναι δυνατόν! Δηλαδή, αν ο κ. Παπακωνσταντίνου έβγαινε σήμερα και έλεγε στους Ελληνες ότι θα εκποιήσει την περιουσία του κράτους, για να καλυφθεί ένα μικρό μέρος του χρέους, θα είμαστε ευχαριστημένοι; Θα του δίναμε «λευκή επιταγή» να θέσει σε διεθνή δημοπρασία την περιουσία της Ελλάδας; Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κανένα έλλειμμα στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης. Αντίθετα. Υπάρχει υπερπροσφορά συνεργασίας από τα ισχυρότερα Μέσα Ενημέρωσης, ώστε να αποτελούν κυβερνητικά φερέφωνα. Βομβαρδίζουν τους Πολίτες με «σχόλια» ότι, αν δεν «συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις» της τρόικας, τότε έπονται μύρια κακά για τον τόπο, χειρότερα και από τις επτά πληγές του Φαραώ. Είναι τα ίδια ΜΜΕ που προέβλεπαν ότι θα βούλιαζε η Κύπρος, στη Μεσόγειο, αν δεν αποδεχόταν τα θέσφατα του σχεδίου Ανάν. Δύο θέματα μας τρομάζουν: Το πρώτο, ότι ο Γ. Παπανδρέου ανενδοίαστα, αδίστακτα, ασύστολα ψεύδεται. Ψεύδεται συστηματικά από την προεκλογική περίοδο ως σήμερα. Δεν τόλμησε, ούτε μία φορά, να εμφανιστεί δημόσια, να εξηγήσει τις διαστάσεις του προβλήματος, να εξηγήσει τα σχέδιά του, να εκθέσει τις δεσμεύσεις που του ζητούν, πριν τις αναλάβει.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε ένας Ελληνας, τόσον αφελής, που να πιστεύει ότι βγήκαν, ξαφνικά, Παρασκευή μεσημέρι, οι τρεις καουμπόηδες και πυροβολούσαν στο Ελ Ζάππειο, τύφλα… στο μεθύσι! Απλώς ανέλαβαν τη «βρόμικη δουλειά», που δεν τόλμησε να κάνει η κυβέρνηση. Το δεύτερο είναι ότι επειδή η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου δεν κατόρθωσε να ισορροπήσει ανάμεσα στα αντίπαλα ΠΑΣΟΚικά μετερίζια, δεν έχει σχέδιο. Ετσι, εφαρμόζει, τυφλά, τη συμφωνία του Μνημονίου που της επέβαλαν οι δανειστές μας, ακολουθώντας επικίνδυνους αυτοματισμούς. Μόνον όσοι δεν θέλουν να δουν δεν τα βλέπουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου