Πωλείται Ελλάς: Τώρα η τρόικα σε ρόλο μεσίτη!

ΟΜΟΛΟΓΙΑ αποτυχίας. Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί το γεγονός ότι μετά από οκτώ μήνες σκληρής εφαρμογής του Μνημονίου διαπιστώνεται ότι όχι μόνο δεν έχουν αποδώσει τα μέτρα, αλλά και ότι το δημοσιονομικό περιβάλλον έχει επιβαρυνθεί.

ΧΘΕΣ, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας έδωσαν μεν το πράσινο φως για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης, ύψους 15 δις ευρώ, δεν έκρυψαν, όμως, την δυσαρέσκειά τους για την καθυστέρηση στις «μεταρρυθμίσεις», αλλά και για τις αντιδράσεις του κόσμου που διαμαρτύρεται, απεργεί και διαδηλώνει.

ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ μάλιστα και σε κρίσεις για την συμπεριφορά του λαού, υποστηρίζοντας πως αυτοί που διαμαρτύρονται το κάνουν επειδή βλέπουν να χάνουν τα προνόμιά τους.

ΕΤΣΙ, το πραγματικό υπουργικό συμβούλιο της χώρας, αποτελούμενο από τρία μόλις άτομα, αποφάνθηκε πως δεν αρκεί να μειωθεί το έλλειμμα, πρέπει να μειωθεί και το χρέος. Ομολόγησαν ουσιαστικά πως είχαν χάσει τον στόχο τους, αφού όλους αυτούς τους μήνες επικεντρώνονταν στο έλλειμμα, αλλά τους ξέφευγε το χρέος.

Η ΝΕΑ τους συνταγή, είναι η παλιά: Αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δις ευρώ! Και μάλιστα μέσα σε μια μόλις τετραετία, την προσεχή! Στα επόμενα δύο χρόνια πρέπει να αντληθούν 15 δις ευρώ.

ΕΨΑΞΑΝ και, όπως είπαν, βρήκαν «τρεις πολύ σημαντικές εσόδων από αποκρατικοποιήσεις»: Εισηγμένες και μη εισηγμένες κρατικές επιχειρήσεις (ποιος θα τις πάρει έτσι υπερχρεωμένες που είναι;), τα μερίδια του Δημοσίου σ’ αυτές τις επιχειρήσεις και εμπορικά ακίνητα»!

ΤΟ ΒΑΡΥ κλίμα έγινε ακόμη βαρύτερο όταν, απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι σε καμιά περίπτωση η τρόικα δεν πρότεινε την πώληση αρχαίων μνημείων της Ελλάδας!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η χώρα που διαθέτει καταθέσεις ύψους 600 δις ευρώ σε τράπεζες της Ελβετίας, θα ξεπουλήσει όσο-όσο την δημόσια περιουσία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου