Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ "στρίμωξαν" τον Παπακωνσταντίνου ...

ΜΕ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ερωτήσεις βομβάρδισαν χθες Τετάρτη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου άρτι αφιχθέντα από το Βερολίνο, κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα του ΠαΣοΚ για την Οικονομία.

ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ το «Βήμα» ο κ. Παπακωνσταντίνου, ξεκαθάρισε ότι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν ενώ παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν περιμένει συναίνεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, «δεν μπορούμε όμως να μην τη ζητήσουμε», συμπλήρωσε.

Η ΑΓΩΝΙΑ των βουλευτών ήταν έκδηλη και εκφράστηκε με έντονο τρόπο. «Διακρίνω έναν εκνευρισμό», παρατήρησε ο υπουργός για να εισπράξει πικρά σχόλια. «Δεν είμαστε εκνευρισμένοι. Ανησυχούμε!» του απάντησαν πολλοί βουλευτές. «Εδώ βλέπουμε ότι οι υπουργοί δεν μπορούν να συντονιστούν και εμείς πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι;», είπαν άλλοι.

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε πώς έχουν τα πράγματα και σύμφωνα με πολλούς βουλευτές, τούς είπε ότι το πρόγραμμα του μνημονίου βρίσκεται σε κομβικό σημείο αλλά βγαίνει.

«Γιώργο, είναι η πρώτη φορά που δεν σε βλέπω υπερβολικά σίγουρο και ανησυχώ», είπε στον υπουργό Οικονομικών η κυρία Βάσω Παπανδρέου.
Η πρώην υπουργός είχε εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα του μνημονίου δεν βγαίνει και ότι η οικονομική πολιτική πρέπει να ακολουθήσει άλλον δρόμο. Αυτό επανέλαβε και σε αυτή τη συνεδρίαση.

ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΧΜΕΣ υπήρξαν από τους βουλευτές για το θέμα των 50 δις. ευρώ. «Κανένας δεν είπε να μην αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία. Να μας πείτε όμως τι σχέδιο υπάρχει και ποια περιουσία αφορά. Να μην αφήνετε την τρόικα να μας αιφνιδιάζει», παρατήρησαν.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να απάντησε ότι το οικονομικό επιτελείο είχε συζητήσει το θέμα με την τρόικα και ότι οι εκπρόσωποι της βιάστηκαν να το ανακοινώσουν με το σκεπτικό ότι θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου